Is geroosterd brood beter voor de lijn?

Geroosterd brood is lichter dan een normale boterham. Daardoor ontstaat het misverstand dat er dus ook minder calorieën in zitten. Echter, bij het roosteren is slechts gewicht in de vorm van vocht verloren gegaan. Een geroosterde boterham bevat dus evenveel calorieën als een normale boterham. De calorieën op kant-en-klaarverpakkingen van toast zijn gebaseerd op de meestal veel kleinere toastjes in de verpakking! Dit is vaak minder dan de hoeveelheid in een boterham maar dat komt omdat deze vrijwel altijd kleiner zijn.

We zouden het zeer op prijs stellen als je een link naar dit artikel zou willen delen, zodat geïnteresseerden het gemakkelijk kunnen vinden:

Lees ook:

4 gedachten over “Is geroosterd brood beter voor de lijn?

 1. Heel logische als je nadenkt… Natuurlijk gaat het vocht verloren tijdens het roosteren en blijven de voedingsstoffen behouden.

 2. Muesli met melk is een uitstekende combinatie om de dag mee te beginnen.

  Gisting kan plaatsvinden door een combinatie van verschillende voedingsmiddelen maar de combinatie van muesli met melk en yoghurt valt hier niet onder. Dit is met name het geval wanneer men bijvoorbeeld een groot stuk vlees eet en enige tijd later aardappelen en groente. De maag heeft veel langer de tijd nodig om het vlees te verteren waardoor de aardappelen en groente al verteerd moeten wachten in de maag tot het vlees is verteerd. Dit zorgt voor gisting in de maag en kan daardoor de oorzaak zijn van een opgeblazen gevoel of winderigheid.

  Er zijn overigens wel diëten die uit gaan van het principe dat koolhydraten niet met andere voeding gemengd mogen worden. Misschien is dat waarom sommigen beweren dat de combinatie van melk en muesli niet gezond is.

  Wij adviseren om lekker te genieten van dit gezonde ontbijt. Uiteraard is afwisseling nooit verkeerd. Om de dag ontbijten met een boterham of melk eens afwisselen met yoghurt is natuurlijk alleen maar goed!

  Hier nog een aantal handige links met betrekking tot jouw vraag:
  https://dieetvandaag.nl/293/2012/03/04/muesli/
  https://dieetvandaag.nl/477/2012/03/18/is-melk-gezond/
  https://dieetvandaag.nl/567/2012/04/01/alternatieven-voor-melk/

 3. Goedemorgen,

  Ik heb een vraagje in verband met mijn ontbijt.
  IK eet elke morgen muesli met melk en mijn vraag is of die combinatie goed is voor de maag.

  Heb mij laten vertellen dat de combinatie leidt tot gisting en meer kwaad dan goed doet.

  Wat is jullie mening en wat kunnen jullie mij adviseren?

  Hartelijk dank,

  Freddy Verbert

 4. Goed om te weten zeg! Dat wist ik niet. Goed ook dat er een duidelijke uitleg bij staat waarom een geroosterde boterham niet beter is in een dieet.

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven