Trampoline springen is uitstekende workout!

Wanneer sporten leuk is, is het veel makkelijker vol te houden. Niet alleen zul je het veel langer volhouden, ook zul je hoogstwaarschijnlijk vaker gaan sporten. Iedereen heeft wel een bepaalde sport die leuk is om te doen, dit verschilt van persoon tot persoon. Hoepelen, skaten, hardlopen, allemaal sporten die de ene leuk vindt om te doen, en die een ander misschien wel verschrikkelijk vindt. Trampoline springen is ook zo een sport. Wanneer je het leuk vindt om te doen is het makkelijk, verbrand je er veel calorieën mee en zul je snel afvallen.

Hoeveel calorieën verbrand je met trampoline springen?
Hoeveel calorieën je verbrand met trampoline springen is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van hoe hoog en hoe snel je springt. Maar ook van je lengte en gewicht. Over het algemeen kun je ervan uit gaan dat je minstens even veel calorieën verbrand als met hardlopen.

Voordelen
Trampoline springen is leuk waardoor de tijd voorbij vliegt. Bovendien is het een training voor je hele lichaam, vrijwel alle spiergroepen worden belast terwijl de gewrichten ontzien worden. Het is dus ook een ideale training voor mensen met overgewicht of mensen die snel last krijgen van hun gewrichten. Trampoline springen is ook goed voor je conditie.

Trampoline versus joggen
Sommige onderzoeken tonen aan dat trampoline springen veel effectiever is dan joggen. Tot wel 68%. Punt is echter dat je moet doen wat jij leuk vindt, anders dan houd je het niet lang vol. Trampoline springen is een heerlijke work-out die je lekker voor de televisie binnenshuis kunt doen. Mensen met overgewicht of gewrichtsklachten kunnen vaak niet joggen. Trampoline springen is dan een goed alternatief!

Tip
Wanneer je het springen wat zwaarder wil maken kun je gewichten dragen tijdens het springen. Of je houdt ze vast in je handen, of je koopt gewichten die je aan je enkels en polsen kunt binden.

Welke trampoline is goed?
Er zijn speciale trampolines te koop die ontworpen zijn om er op te sporten. Ideaal voor binnenshuis, je hoofd raakt het plafond niet. Een hoogte van 2 meter 40 is meestal al voldoende. Sporttrampolines veren veel minder dan trampolines die gemaakt zijn om te spelen voor kinderen. Een trampoline kun je het beste online bestellen. Het is belangrijk dat de trampoline niet te elastisch is en stevig blijft staan. Een trampoline moet minimaal zes poten hebben. Daarnaast is het voor jou misschien van belang om er op te letten hoeveel geluid de trampoline maakt. Je hebt vrijwel geluidloze trampolines maar je hebt ook trampolines die behoorlijk kraken als je ze gebruikt. Let op het maximumgewicht dat de trampoline kan hebben. Er bestaan zowel inklapbare trampolines, die je dus gemakkelijk op kunt bergen, als trampolines voor buiten of trampolines die niet inklapbaar zijn.

Lees ook:

4 gedachten over “Trampoline springen is uitstekende workout!

 1. Hoi,

  Hoeveel kcal (calorieën) verbrandt je ongeveer met 15-20 minuten trampoline springen? (Ongeveer 2000 of meer sprongen op een buitentrampoline).
  Groetjes Miranda

 2. Je hebt trampolines voor binnenshuis. Die zijn juist gemaakt om te sporten! Die kan je gewoon kopen bij sportwinkels en grotere warenhuizen maar bijvoorbeeld ook online.

  1. Hoi Carolien,

   Ik doe het op een sporttrampoline, die is een heel stuk kleiner dan de tuintrampolines. Het is erg leuk om te doen en als je de t.v. op heb staan heb je in no time een half uur gesprongen. Ik heb ook dvd’s maar die heb ik eerlijk gezegd nooit gebruikt. Ik verzin zelf een gevarieerde springsessie en die is best pittig. Ik ga ook naar de sportschool, maar als ik een dag niet ga dan ga ik thuis op de trampoline. Je voelt echt je spieren (vooral mijn buikspieren) aanspannen. Ik zou het wel voorzichtig opbouwen en niet meteen de eerste keer een half uur springen, want ik verzeker je dat de spierpijn in je benen niet fijn is. Succes.

   Groetjes, Patricia

Reacties zijn gesloten.