Helpen lightproducten bij het afvallen?

Veel mensen kopen in hun strijd tegen de kilo’s lightproducten. Denk aan de vele frisdranken light, maar ook aan vele andere voedingsmiddelen, zoals chips, boter, slagroom en zelfs pindakaas. Door veel mensen wordt light gezien als een synoniem voor weinig calorieën en gezond. De lightproducten bevatten gemiddeld 11% minder calorieën dan de normale varaint van hetzelfde product. Lightproducten zijn echter lang niet zo gezond als men ze graag doet voorkomen.


Toegevoegde suikers en zoetstoffen
Light betekend dat er minder vetten of minder suikers zijn toegevoegd en er dus minder calorieën in de voedingsmiddelen zitten. In suikerarme lightproducten is de suiker vervangen door meer vet toe te voegen. In vetarme lightproducten zijn er juist meer suikers of andere zoetstoffen aan toegevoegd zoals aspartaam. Aspartaam heeft maar liefst 92 bijwerkingen en is schadelijk voor de gezondheid, het kan zelfs leiden tot de dood.

Meer eten
Bovendien blijkt uit onderzoek dat mensen die voor de light-variant kiezen toch meer calorieën binnen krijgen omdat zij meer van het product eten. Zij voelen zich minder schuldig omdat zij immers toch voor een ‘gezond’ product hebben gekozen waardoor ze er uiteindelijk te veel van eten. Hierdoor krijgen ze maar liefst 28% meer calorieën binnen dan de mensen die niet kiezen voor het lightproduct.

Lightproducten helpen dus niet bij het afvallen en zijn absoluut niet gezonder dan andere producten, juist door de toevoeging van andere ongezonde vervangende stoffen. Bovendien geven lightproducten minder lang een verzadigd gevoel waardoor men sneller honger krijgt. Als men gezond wil afvallen kan het beste worden gekozen voor een gezonde voeding zonder lightproducten en een goed bewegingspatroon.

Was dit artikel waardevol? Het kopiëren van dit artikel is niet toegestaan, wel wordt een linkje of het delen via social media gewaardeerd:

Lees ook:


3 gedachten over “Helpen lightproducten bij het afvallen?

  1. Waarlijk interessant! Bent u misschien van plan nog meer van dit soort stukjes te schrijven? Laten we het hopen. Ik ben ten minste erg verrast. Ga vooral zo door!

  2. Werkelijk boeiend! Ben je wellicht van plan nog meer van zulke artikels te maken? Ik hoop het! Ik ben ten minste erg verwonderd. Ga natuurlijk zo door.

    Groetjes van een supporter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven