Recept: lekkerste vegetarische cheesecake zonder oven!

Met dit recept maak je binnen no time een heerlijke vegetarische cheesecake zonder dat je een oven nodig hebt! Zelf bakken is veel gezonder dan wanneer je een kant-en-klare taart koopt omdat er veel minder geur- kleur- en smaakstoffen nodig zijn om ervoor te zorgen dat de taart langer houdbaar is. Cheesecake is vaak niet vegetarisch maar wanneer je vegetarische roomkaas gebruikt is dit recept ook geschikt binnen een vegetarisch dieet.

Ingrediënten voor een springvorm van 26 cm:
-225 gram roomkaas
-300 gram koek naar keuze
-100 gram roomboter
-300 gram Griekse 0% vet yoghurt
-100 gram witte basterdsuiker
-1 zakje vanillesuiker
-140 gr witte chocoladevlokken
-4 zakjes klopfix
-420 ml slagroom

Bereidingswijze
1. Vet de springvorm in met olie of boter.
2. Verkruimel de koekjes en meng dit met de roomboter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm.
3. Doe de slagroom met de klopfix in een kom en klop deze stijf.
4. Doe de roomkaas, yoghurt, witte basterdsuiker en vanillesuiker in een andere kom en meng deze goed tot een smeuïge massa.
5. Spatel de slagroom door dit mengsel.
6. Voeg 100 gram witte chocoladevlokken toe.
7. Doe de gehele vulling in de springvorm en strijk deze glad.
8. Zet de springvorm in de koelkast en laat deze hier een nacht staan.

Versiertip:
Bestrooi de taart voor het serveren met chocoladevlokken, vooral met vlokken van melk of pure chocolade ziet de cheesecake er lekker uit.