Word je dik van eten na acht uur ’s avonds?

Het is beter om na achten in de avond niets meer te eten. Dat is vast een zin die je al meer dan eens hebt gehoord. Doorgaans wordt er in de avond voor de televisie of tijdens het borrelen lekker gegeten. Denk aan toastjes met kaas, chips, koek, snoep en nootjes. In de meeste gevallen worden deze ongezonde snacks ook nog eens gedachteloos achter elkaar opgegeten zonder dat je echt proeft en geniet. Hoe vaak heb je niet gedachteloos een hele zak chips opgegeten om pas aan het eind van de film te bedenken dat er ook een einde is gekomen aan de hele zak chips? Vaak gaan deze avondsnacks ook nog gepaard met de nodige alcohol, welke ook ontzettend veel lege calorieën bevat.

Verstandig om na achten niets meer te eten

Voor de meeste mensen is het dus inderdaad een verstandig idee om na achten niets meer te eten. Het is echter geen enkel probleem om bij honger gewoon een gezonde boterham te nuttigen. Ook met fruit of een schaaltje magere yoghurt is niks mis. Het gaat mis bij het gedachteloos snacken van vele loze calorieën. Zorg dus dat er altijd voldoende gezonde snacks in huis zijn om tijdens de film lekker mee te kunnen doen met snacken. De stofwisseling werkt 24 uur per dag en het tijdstip waarop wordt gegeten is daarbij niet van belang. De stofwisseling werkt wel effectiever wanneer je om de paar uur een kleine hoeveelheid voeding nuttigt.

Je wordt dus niet dik van het eten na acht uur, je wordt dik door te veel eten. Een andere valkuil is om te lang te wachten met avondeten waardoor je tussen lunch en het avondeten ook veel ongezonde en calorierijke snacks gaat eten.

Lees ook:

3 gedachten over “Word je dik van eten na acht uur ’s avonds?

  1. Op voedingscentrum stond dat het Soms niet uitmaakt dat je na 8 uur avond’s eet.
    En dat je soms wel een speltbotherham mag eten met magere kipfilet tenminste dat ik eet ik dus of een rijstewafel met kipfilet. Of een appel met kaneel of twee liga tussendoortje met krenten. Of een ontbijtkoek met rozijnen maar ik vindt dat er best veel suiker in ontbijtkoek zit 10,0 gram !!! Volgens mij is dar helemaal niet zo gezond als mensen beweren.??

    Maar kun je ook afvallen als me 601 kcal of minder per dag eet? Ik weet dat ik niet mag afvallen maar ik probeer altijd 410 kcal te eten per dag of 455 ? en ik hardloop 2x per week op een vereniging. En ik loop 2x per stage in een bakkerij meestal eet ik s’ochtends een rijstewafel met kipfilet en tot ik thuis kom eet ik weer maar meestal heb ook gwn Geen honger maar ontbijten doe ik altijd.

    1. 400 kcal? zo gek joh!! jij hebt duidelijk anorexia want dit is toch niet normaal, weet je wel hoeveel schade je je lichaam berokkend?

Reacties zijn gesloten.