Recept: pasta met bruine bonen en yoghurt

Hoewel de combinatie van yoghurt en pasta bij de meeste Nederlanders onbekend is, is het in het buitenland een zeer vaak gebruikte combinatie. In eerste instantie kun je dit misschien een gek idee vinden. Probeer dit recept uit, proef, en je zult het een perfecte combinatie vinden! Het is een ideaal pastagerecht dat snel klaar moet zijn maar toch helemaal vers is zonder conserveermiddelen en bovendien is het ook nog vegetarisch!

Ingrediënten voor 2 personen:
-1 grote ui
-70 gram tomatenpuree
-5 teentjes knoflook
-zout
-potje bruine bonen (ongeveer 100-130 gram per persoon)
-300-400 gram yoghurt (magere, halfvolle of volle)
-150 gram (volkoren) pasta

Bereidingswijze:
1. Snijd de ui in klein stukjes.
2. Bak de ui lichtbruin.
3. Pers ondertussen de knoflook fijn en roer deze in een kommetje door de yoghurt heen.
4. Kook de pasta
5. Laat overbodige olie weglekken uit de uien en voeg de tomatenpuree en zout toe.
6. Voeg de bruine bonen toe en roer alles goed door. Laat het op laag vuur even sudderen tot de pasta klaar is.
7. Leg ondertussen de borden klaar en bedek deze met een laagje yoghurt met knoflook. Ongeveer 3 eetlepels per bord.
8. Giet de pasta af en leg de pasta op het laagje yoghurt.
9. Giet het bruine bonen mengsel erover.
10. Doe nog 1 eetlepel yoghurt er overheen zodat het bord er mooi uit ziet.
11. Eet smakelijk.