Zijn bloedsinaasappels gezond?

Bloedsinaasappels zijn te onderscheiden in volbloed bloedsinaasappels en halfbloed bloedsinaasappels. De volbloed is zowel van binnen als van buiten rood. De halfbloed heeft een oranje schil en rood vruchtvlees. Zijn bloedsinaasappels net zo gezond als gewone sinaasappels? Wat is het verschil tussen een sinaasappel en een bloedsinaasappel? Zijn bloedsinaasappelen gezond?


Welke gezondheidsvoordelen hebben bloedsinaasappels?
Bloedsinaasappels hebben dezelfde voordelen voor de gezondheid als gewone sinaasappels. Net als sinaasappels, zijn ook bloedsinaasappels zeer rijk aan vitamine C. Lees alle voordelen hier!

Wat is het verschil tussen een bloedsinaasappel en een sinaasappel?
Naast het uiterlijk verschilt een bloedsinaasappel ook qua smaak van een gewone sinaasappel. De bloedsinaasappel is minder zoet, deze heeft juist een licht zure smaak.

Voedingswaarde
Bloedsinaasappels bevatten per 100 gram 47 calorieën. Daarnaast bevatten ze 1 gram eiwit en zelfs 1,8 gram vezels per 100 gram. De vrucht bevat geen vet.

Juist de grote hoeveelheid eiwit en vezels maakt de vrucht uitermate gezond. Deze geven een langer vol gevoel waardoor je per saldo minder calorieën zult eten. Daardoor zul je natuurlijk gewicht verliezen.

Was dit artikel waardevol? Het kopiëren van dit artikel is niet toegestaan, wel wordt een linkje of het delen via social media gewaardeerd:

Lees ook:


Eén gedachte over “Zijn bloedsinaasappels gezond?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven