Wat is durum tarwe?

Durum tarwe is een tarwesoort welke het meest geschikt is voor het maken van pasta. De korrels van durum tarwe zijn grof en hebben een gele kleur. Een andere term voor durum tarwe is harde tarwe. Durum tarwe bevat veel gluten in vergelijking met andere soorten tarwe.

Naast meer gluten bevat durum tarwe ook relatief veel eiwitten. Dit maakt durum tarwe een gezonde tarwe wanneer het op het afvallen aan komt. De eiwitten zorgen namelijk voor een lang verzadigd gevoel.

Een andere benaming van durum tarwe is gries of semolina. Gries en semolina zijn grof gemalen durum tarwe met korrels die een diamter hebben tussen de 0,25 en 0,75 millimeter. Van deze grove korrels durum tarwe wordt bijvoorbeeld couscous gemaakt, maar ook noedels en vele soorten pasta.

We zouden het zeer op prijs stellen als je een link naar dit artikel zou willen delen, zodat geïnteresseerden het gemakkelijk kunnen vinden:

Lees ook:

Schuiven naar boven