Recept: Afghaanse roth

Dit is een lekker Afghaans recept! Het is een soort kruising tussen een cake en een brood. Een zoet brood. Het is lekker bij de thee maar kan ook prima als ontbijt of als lunch worden gegeten. Zeker het proberen waard voor wanneer je interesse hebt in Oosterse snacks.

Ingrediënten:
4 eieren
1 kilo bloem
500 gram suiker
2 zakjes gist
500 gram boter
1 zakje bakpoeder
2 eetlepels melk
scheutje rozenwater
garnering (siah zaadjes of andere zaden of pitten)

Bereidingswijze:
1. Meng alle ingrediënten goed door en maak er een deegbal van.
2. Laat de deegbal gedurende 1 uur rusten.
3. Verwarm de oven ondertussen op 160 graden.
4. Spreid de roth uit in een laag van ongeveer 2 centimeter dik.
5. Bak de roth in de oven tot deze een mooie lichtbruine kleur heeft, ongeveer 15 tot 20 minuten.