De echte oorzaak van een knorrende maag

Veel mensen brengen een knorrende maag in verband met honger. Dit is echter één van de grootste fabels die bestaat. Er bestaat wel een verband tussen de knorrende maag en voeding maar een knorrende maag betekent zeker niet dat men honger heeft. Wel geeft het aan dat de maag hard aan het werk is voor een goede spijsvertering. In dit artikel is te lezen waarom een maag nu eigenlijk echt knort en waarom dit een begrijpelijk misverstand is!

Een begrijpelijk misverstand!
Wanneer je eet komt de voeding terecht in de maag. Hier wordt voeding gekneed en vermengd met de inhoud van de maag, de spijsverteringssappen. Het kan zijn dat je maag gewend is om op bepaalde tijden voeding binnen te krijgen. Rondom dit tijdstip gaat je maag aan het werk en begint te kneden, ook als er geen voeding wordt geconsumeerd. Dit kneden met een lege maag veroorzaakt het geluid van een knorrende maag. Dit zijn de gassen die aanwezig zijn in de maag en die worden gekneed. Voeding maakt dit geluid niet. Het is dus eigenlijk een teken van een gezonde spijsvertering en darmwerking! Beslist niet iets om je voor te schamen. Dat veel mensen denken dat er een verband is tussen honger en een knorrende maag is te wijten aan het ophouden met knorren wanneer er wordt gegeten.

Lees ook:

14 gedachten over “De echte oorzaak van een knorrende maag

 1. Laxeermiddel gebruiken of u maag laten leegpompen met buisje in u poep 😉

 2. De meeste tienermeisjes eten gemiddeld over de dag veel te weinig. Dit verklaart lang niet altijd dat ze dun zijn, wel die knorrende , rammelende maag. Die maag wordt de hele dag door geplaagd met kleine beetjes eten. Zo’n maag wordt lekker gemaakt en de spijsvertering aktiever, als die maag denken kon dacht ie ” waar blijft nu de echte maaltijd, !! Ik heb honger hoor je dat dan niet!! knorrrrrrrr”

  1. Ik ben geen arts,maar wat dacht je van iets calorie arm te eten! ik moet eigenlijk avonds voor ik naar bed ga zoiets doen, want als ik in bed lig,gaat het flink te keer.

   suc6!

 3. Nou, iemand met anorexia in mijn klas heeft echt altijd een knorrende maag. Dat hoor je gewoon overal bovenuit!

 4. Het is wel goed met jullie! Ik heb al veel te vaak naar dit soort adviezen geluisterd met het gevolg dat ik nu lijdt aan ernstig ondergewicht door spierafbraak, infectieziektes, vermoeidheid etc. etc.. Nu ik gewoon weer eet wanneer ik honger heb gaat het gelukkig langzaamaan weer stukken beter en dat pakken jullie niet meer van me af!

  1. Heej sukkel wat hebbe hun met Jou ondervoeding te maken dat doe je toxh echt zelf ik zie hier nerges staan dat je minder moet gaan eten

   1. Hahahahhaha jij bent echt maestro!! Ik ben helemaal met je eens wat voor denkwijze is dit jo, ach ja richarddddddd k zou zeggenn eetsmakelijkk niemand pakt het van je af! Wees gerust

     1. Holy Shit jullie zijn echt pesters hij cind het gewoon leuk dat het een stuk beter gaat en dan komen jullie aan….

      Diep triest jullie zijn wast van die jongens die denken dat ze stoer zijn en zeggen dat ze sterk zijn maar eigenlijk zijn jullie gewoon klein en slap
      ik zeg niet dat als je klein slap bent maar je bent gewoon makkelijk om te duwen (niet dat ik dat doe maar wel in een gevecht)
      maar in ieder geval: jullie zijn dus Pesters.

Reacties zijn gesloten.