Top 3 soorten ijs met de minste calorieën

Ijs is heerlijk wanneer het warm weer is. Helaas levert ijs weinig voedingsstoffen en veel calorieën. Gelukkig zijn er wel relatief gezonde ijsjes waar je elke dag zonder schuldgevoel van kan genieten!


Waterijs
De beste keuze wanneer het op ijs aan komt is een waterijsje. Dat komt omdat waterijsjes geen room en melk bevatten. Daardoor leveren ze weinig calorieën. Gemiddeld bevat een waterijsje ongeveer 50 calorieën per stuk.

Sorbetijs
De ingrediënten van sorbetijs zijn water en fruit. Oorspronkelijk gezien wordt sorbetijs gemaakt door aan geschaafd ijs, vruchtensap toe te voegen. Tegenwoordig wordt sorbetijs soms ook verwerkt met een klein beetje room. Een bolletje softijs bevat rond de 50 calorieën.

Yoghurtijs
Frozen yoghurt is een begrip geworden. Je kunt het tegenwoordig vrijwel in elke stad krijgen. Het bevat relatief weinig calorieën maar wel meer dan waterijs of sorbetijs. Een bolletje yoghurtijs bevat ongeveer 70 calorieën.

Was dit artikel waardevol? Het kopiëren van dit artikel is niet toegestaan, wel wordt een linkje of het delen via social media gewaardeerd:

Lees ook:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven