500 calorieën dieet

De naam van dit dieet zegt eigenlijk al genoeg. Het is bij dit dieet de bedoeling om maximaal 500 calorieën per dag te eten. 500 calorieën is absurd weinig, het is een kwart van wat een gemiddelde vrouw per dag nodig heeft. Je zult dan ook heel erg snel afvallen met het 500 calorieën dieet. En dat is niet alleen vetmassa, maar ook spiermassa.

Door slechts 500 calorieën per dag te eten kom je heel veel voedingsstoffen te kort, niet alleen vitaminen en mineralen, ook eiwitten en vezels. Logisch, want een normale maaltijd bevat al 500 calorieën. Gevolgen zijn verstopping, lusteloosheid, moe zijn, niet functioneren, concentratiestoornissen, apathie, somberheid en een algehele slechte stemming. Waarschijnlijk heb je al na een week van dit dieet nergens meer zin in en denk je alleen nog maar aan eten. Na verloop van tijd wen je er aan, en dan ben je eigenlijk echt in de gevarenzone gekomen.

Een voorbeeld van een dagmenu met 500 calorieën:
Ontbijt: 300 gram yoghurt (150 calorieën)
Lunch: 1 broodje of 3 rijstwafels (90 calorieën), eventueel met fruit belegd (60 calorieën)
Diner: 300 gram groente (90 calorieën) met 100 gram kip (110 calorieën)

En veel variatie zit er niet in een dagmenu van 500 calorieën, zeker niet als je voldoende groente en fruit wil eten.

Hoeveel val je af met het 500 calorieën dieet?
Er van uitgaande dat een vrouw per dag 2000 calorieën nodig heeft, zorgt het calorie-dieet ervoor dat je 1500 calorieën te weinig eet. Dit zal resulteren in een vetverlies van 1 kilo in 4 tot 5 dagen.

Je zult echter meer gewicht verliezen doordat je ook veel spiermassa verliest. Je lichaam gaat zichzelf eigenlijk op eten. En het grootste gevolg daarvan kan een hartstilstand zijn, je hart is namelijk ook gewoon een spier.

We zouden het zeer op prijs stellen als je een link naar dit artikel zou willen delen, zodat geïnteresseerden het gemakkelijk kunnen vinden:

Lees ook:

2 gedachten over “500 calorieën dieet

  1. Dit is echt onzin, op het moment dat je dieet uit meer natuurlijke vetten en eiwitten bestaat dan koolhydraten behoudt je gewoon je spiermassa. Het zogeheten keto dieet is hier een voorbeeld van. Je kan prima functioneren op een 500 calorieën dieet als je maar de juiste voedingstoffen met elkaar combineert.

    1. inderdaad, 500 caloriën hoeft geen gevaar op te leveren als je maar weet wat je doet. Zelf zit ik (man, 1.87 mtr) op een dagtotaal van 450 – 650 caloriën. Belangrijkste is dat je voldoende vetten, vezels en eiwitten binnen krijgt en je zorgt voor voldoende beweging.

Reacties zijn gesloten.

Schuiven naar boven