Relaxen of sporten voor een belangrijke prestatie?

Stel dat je voor iets gespannen bent. Wat kun je dan het beste doen? Je inspannen door te gaan sporten door middel van cardiotraining, of juist een momentje rust pakken en lekker op de bank gaan zitten? Onderzoek wijst uit dat je het beste kunt gaan sporten vlak voordat je een belangrijke prestatie moet leveren.


De helft van de groep testpersonen ging vooraf aan de belangrijke prestatie 20 minuten rustig zitten, de andere helft deed 20 minuten cardiotraining. Vooraf werd de gemoedstoestand getest en ook een halfuur na afloop van de rustperiode of cardiotraining werd de gemoedstoestand getest door middel van vragenlijsten.

Alle testpersonen waren minder gespannen en rustiger. Ongeacht of ze een cardiotraining hadden gedaan of rust hadden genomen. De groep die cardiotraining had gedaan was minder gespannen dan de groep die rust had genomen. De personen die hadden gesport waren echter energieker en hadden een positiever gevoel. Daarnaast waren ze psychisch minder moe.

Heb je dus een belangrijke bespreking? Of een examen? Dan kun je het beste van tevoren even een cardiotraining doen! Hoogstwaarschijnlijk verbeteren je prestaties!

Was dit artikel waardevol? Het kopiëren van dit artikel is niet toegestaan, wel wordt een linkje of het delen via social media gewaardeerd:

Lees ook:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven