Appelflappen, maak ze zelf (recept)!

Appelflappen zijn lekker in de wintermaanden maar natuurlijk ook gewoon in de zomer. Ze bevatten veel calorieën en vet. En dat komt met name door het bladerdeeg. Helaas is een appelflap niet gezond, maar natuurlijk mogen we onszelf ook weleens verwennen. Daarom hier een recept van appelflappen.

Ingrediënten voor 10 appelflappen:
– 10 plakjes bladerdeeg
– 4 appels (Elstar is het beste)
– 40 gram suiker
– 60 gram rozijnen
– kaneel
– ei

Bereidingswijze:
1. Laat het bladerdeeg ontdooien op kamertemperatuur.
2. Snijd de appels in stukjes van ongeveer een halve centimeter.
3. Meng de rozijnen, 20 gram suiker en kaneel door de appels.
4. Verdeel dit over de plakjes bladerdeeg, bedek deze voor de helft.
5. Vouw de plakjes bladerdeeg dicht zodat deze driehoeken worden. Duw de zijkanten goed tegen elkaar aan.
6. Smeer de ei over de appelflappen heen en bestrooi deze met suiker.
7. Bak de appelflappen in 15 tot 20 minuten op 200 graden (hetelucht). Ze moeten goudbruin van kleur zijn.