Fruit eten in de herfst en de winter

Mandarijnen>Wanneer de zomer voorbij is, verdwijnt ook geleidelijk aan al het lekker fruit uit de schappen. Aardbeien, nectarines, watermeloenen, het is allemaal fruit dat in de zomer vaak veel gegeten wordt en in de herfst en winter vrijwel niet. Natuurlijk kan je dit fruit ook in de andere seizoenen krijgen, het is dan alleen ontzettend duur. Maar welk fruit kan je wel gewoon eten in de herfst en de winter?


Fruit dat (bijna) het gehele jaar door goed verkrijgbaar is:

Ananas
Appel
Avocado
Bananen
Druiven
Kiwi
Mandarijnen
Peren
Sinaasappelen

Overige fruitsoorten zijn vaak seizoensfruit. Daardoor zijn ze de ene maand makkelijk verkrijgbaar en ook een stuk goedkoper. Dit verschilt trouwens ook nog per jaar. Zo kan het voorkomen dat het ene jaar aardbeien zeer goed verkrijgbaar zijn, en het andere jaar juist niet. Dit heeft ook voor een groot gedeelte met het weer te maken.

Was dit artikel waardevol? Het kopiëren van dit artikel is niet toegestaan, wel wordt een linkje of het delen via social media gewaardeerd:

Lees ook:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven