Visolie als vegetariër

Visolie wordt doorgaans natuurlijk gehaald uit vis. Maar wat als je geen vis wilt eten? Bijvoorbeeld omdat je vegetariër bent? Dan is er gelukkig een alternatief. Natuurlijk kun je de gezonde vetten ook deels uit andere voeding halen zoals noten en groente. Maar er bestaan ook visoliecapsules waar de olie niet is gewonnen uit vis. In dit artikel lees je hoe dat zit.


Vissen maken de gezonde vetten niet zelf aan. Zij eten algen en hun lichaam zet dit vervolgens om in de gezonde vetten. Tegenwoordig zijn er manieren om de algen om te zetten in de gezonde vetzuren zonder dat daar een vis aan te pas komt. Ideaal voor vegetariërs en veganisten. Wel is er vaak een verschil in de verhouding tussen de verschillende visvetzuren. Bekijk dus altijd deze verhouding en zoek op welke vetzuren juist voor jou belangrijk zijn.

Het nadeel van visolie dat uit algen wordt gewonnen is dat dit relatief duur is. Het kost nu eenmaal veel meer moeite om visolie uit algen te winnen dan om visolie uit vis te halen.

Wanneer je klachten hebt die zouden kunnen worden verholpen door een inname van visolie en vegetariër bent, is het zeker de moeite waard om vegetarische visolie te proberen. Voorbeelden van klachten kun je hier lezen. Het gaat bijvoorbeeld om een verstoorde hormoonhuishouding, sombere gevoelens en geheugenproblemen.

Was dit artikel waardevol? Het kopiëren van dit artikel is niet toegestaan, wel wordt een linkje of het delen via social media gewaardeerd:

Lees ook:


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven