Tips om te minderen met alcohol

De dagen worden langzaam steeds korter en de nachten langer. De temperaturen gaan omlaag en het is misschien wel extra verleidelijk om een lekker drankje in te schenken in de donkere en koude avonden. In combinatie met een plateau aan lekkere kazen of andere lekkere snacks is het helemaal heerlijk. Maar natuurlijk is dat geen goed idee voor je gewicht. Daarnaast is alcohol natuurlijk niet heel gezond. Wanneer het koud is, drinken we over het algemeen meer alcohol. Hier lees je tips zodat het makkelijk lukt om minder alcohol te drinken.

Maak afspraken met jezelf
Spreek van tevoren met jezelf af dat je maximaal 2 drankjes drinkt op de verjaardag vanavond. Of dat je één dag per week lekker met hapjes en een drankje op de bank kunt neerploffen als ultiem relaxmomentje. Maar houd het daar dan ook bij. Zo kun je er misschien zelfs wel extra van genieten.

Beloon jezelf
Met het geld dat je niet besteed aan drank kun je leuke dingen doen. Heb je bijvoorbeeld een maand geen alcohol gedronken, trakteer jezelf dan op een leuk uitje.

Ga met de auto
Nee, natuurlijk niet met (te veel) alcohol op. Dit is een goede reden om nuchter te blijven of het bij maximaal twee glazen te houden.

Doe het samen
Het is natuurlijk makkelijker om te minderen met alcohol wanneer je dit samen doet. Allereerst is het belangrijk om je partner binnen boord te krijgen. Thuis geen of weinig alcohol drinken is al een hele grote winst.

Haal het niet in huis
Wanneer je het niet in huis hebt, kun je het ook niet drinken. Haal voor de gelegenheid een lekkere fles wijn of een speciaal biertje, maar zorg dat je verder geen drank in huis hebt, dan is de drempel hoger en zal je niet op een willekeurige doordeweekse avond de fles open trekken.

In één keer heel veel drinken is veel schadelijker dan dagelijks één glas drinken. In dit artikel lees je tips hoe je kunt vermijden om te veel alcohol in één keer te drinken.

We zouden het zeer op prijs stellen als je een link naar dit artikel zou willen delen, zodat geïnteresseerden het gemakkelijk kunnen vinden:

Lees ook:

Schuiven naar boven