Zorg voor een gezond brein

Een gezonde geest zorgt voor een gezond lichaam. De gezondheid van je brein is misschien nog wel belangrijker dan de gezondheid van je lichaam, of ten minste even belangrijk. Wanneer je je goed voelt, dan ben je lichamelijk ook gezonder. Het effect van de gezondheid van je brein op de gezondheid is heel er groot. Vandaar dat we in dit artikel tips geven om ervoor te zorgen dat je brein gezond is.

Voorkom stress en ontspan voldoende
Natuurlijk is het het belangrijkste om stress te voorkomen. Vermijd situaties die je stress opleveren en zorg voor voldoende ontspanmomemten. Deze ontspanmomenten hoeven echt niet lang te zijn, maar zorg ervoor dat je bijvoorbeeld drie keer per dag minimaal vijf minuten de tijd neemt om letterlijk even stil te staan. Doe in die vijf minuten helemaal niets. Leg je telefoon aan de kant en probeer nergens aan te denken. Lees hier meer tips over omgaan met stress.

Eet gezond
Je hersenen hebben dagelijks gezonde voeding nodig om hun ‘werk’ goed te kunnen doen. Het binnen krijgen van gezonde vetten is daarom heel belangrijk. Vooral een omega-3-vetzuur, DHA, is heel belangrijk voor de hersenen. Lees meer over de positieve invloed van visolie. Zorg dat je over het algemeen gezond eet met veel groenten en fruit, noten en zaden en weinig fastfood en snacks.

Beweeg
Bewegen reduceert stress en zorg bovendien ook voor een betere nachtrust. Intensief bewegen vlak voor het slapen gaan kun je beter niet doen, je slaapt dan juist onrustiger. Het beste kun je in de ochtend vroeg sporten, dan ben je ook meteen lekker wakker en begin je de dag goed. In de avond kun je dan als het goed is beter slapen. Verder zorgt beweging ervoor dat er stofjes worden aangemaakt in de hersenen waar je je vrolijk van gaat voelen.

Zorg voor goede slaap
Tijdens je slaap verwerken je hersenen alles wat er gedurende de dag is gebeurd. Een goede slaap is daarvoor essentieel. Lees hier meer tips voor een goede nachtrust. De hoeveelheid slaap die je nodig hebt verschilt van persoon tot persoon maar gemiddeld heb je elke nacht ongeveer 7 a 8 uur slaap nodig.

Lees ook: