Kun je afvallen als je na 20.00 uur eet?

Er zijn veel verschillende redenen om af te willen vallen. Sommige mensen willen er gewoon beter uitzien, anderen willen hun gezondheid verbeteren, terwijl weer anderen hun lichaamsvorm willen veranderen. Als je besluit om af te vallen en je zoekt online naar ‘afvallen’, dan vind je artikelen over eten na 20.00 uur en of dat je belemmert om af te vallen.

Het eerste dat je moet weten is dat wanneer we eten, ons lichaam calorieën die we niet gebruiken als vet opslaat. Je lichaam heeft niet meteen al die energie nodig, dus het slaat een deel ervan op in vetcellen. Als je elke dag meer eet dan je nodig hebt, zul je uiteindelijk aankomen. Dus als je probeert af te vallen, moet je voorkomen dat je elke dag meer calorieën eet dan verbrandt.

Wees consistent met je dieet

Het maakt dus niet uit of het ochtend, middag, avond of nacht is: je moet consistent zijn met je dieet. Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans tussen voeding en leefgewoonten. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je niet te veel calorieën per maaltijd binnenkrijgt. Dit kun je doen door een gezond voedingsplan te kiezen dat past bij jouw levensstijl en tussendoortjes te vermijden. Kies in plaats daarvan voor gezondere opties zoals fruit en noten. Deze zullen je voorzien van de voedingsstoffen die je nodig hebt zonder dat ze te veel calorieën bevatten. Ze zullen je ook helpen de tijd tot de volgende maaltijd te overbruggen.

Er is geen “magische” tijd voor afvallen

Er bestaat niet zoiets als een “magische tijd” voor wanneer je moet stoppen met eten. Als je wilt afvallen, kun je dit het beste doen door calorieën uit je dieet te schrappen en meer aan lichaamsbeweging te doen. Zo zul je meer calorieën verbranden dan je verbruikt en dus gewicht verliezen.

Hoeveel moet je eten?

Om gewicht te verliezen, moet je je calorieverbruik met 500 calorieën per dag verminderen ten opzichte van je dagelijkse behoefte. Je kunt erachter komen hoeveel calorieën je nodig hebt door een internetcalculator te gebruiken om je BMR te berekenen. Houd rekening met je lengte, gewicht, geslacht en mate van fysieke activiteit. Als je eenmaal hebt uitgezocht hoeveel calorieën je nodig hebt, verminder je dat met 500 calorieën per dag. De reden is simpel: als je 500 calorieën van je dagelijkse inname haalt, verlies je gewicht. Maar vermijd de spaarstand.

Val af door minder calorieën te eten dan je verbrandt

Er is dus geen “magische” tijd om te stoppen met eten. Om af te vallen, moet je elke dag minder calorieën eten dan je verbrandt. Houd hiervoor alles wat je eet bij om ervoor te zorgen dat je niet te veel eet. Probeer ook regelmatig te sporten om je stofwisseling op gang te houden en zo meer calorieën te verbranden.

Lees ook: