Calorieën verbranden en gezond leven met een kantoorbaan!

De meeste mensen hebben een kantoorbaan en zitten het merendeel van de dag. Wanneer ze thuis komen van werk wordt vervolgens ook nog eens de hele avond voor de televisie gehangen of achter de computer gezeten. Dat is natuurlijk niet bevorderend voor de gezondheid en helpt al helemaal niet bij het verliezen van gewicht. Lees hier tips om calorieën te verbranden en fit te blijven tijdens het werk!

Beweeg!
Ga op de fiets of lopend naar uw werk of naar het station. Dit zorgt dan al voor een dagelijkse portie aan beweging. Niemand is ooit dood gegaan van een beetje regen of wind. Eenmaal aangekomen op het werk neem je natuurlijk de trap in plaats van de lift.

Wandel regelmatig even langs een collega. Overleggen per mail is helemaal van deze tijd, maar mondeling is het vaak veel efficiënter en gezelliger. Wanneer collega’s trek hebben in koffie of thee, ben jij natuurlijk de eerste die zichzelf kandidaat stelt voor een wandeling naar het koffiezetapparaat!

Er zijn genoeg oefeningen die zittend op de stoel kunnen worden gedaan. Houd je buik maar eens een paar minuten in en span je bilspieren terwijl je zit of staat. Ook het optillen van de benen is een goede oefening voor achter het bureau. Je zult merken dat de buik- en beenspieren zich aanspannen. Regelmatig deze oefeningen leveren op den duur veel gezondheidswinst op!

Voeding
Drink ook op het werk voldoende water en zorg ervoor dat je de lunch van thuis meeneemt. Dit kan aanzienlijk schelen qua hoeveelheid calorieën. Snacken achter het bureau is een doodzonde tijdens het diëten. Ongemerkt wordt veel te veel gegeten doordat de aandacht niet bij de voeding is. Bovendien wordt de voeding niet goed gekauwd. Zorg er dus voor dat er niks binnen handbereik staat.