Zo kom je van cellulite af

Cellulite is een aandoening die ervoor zorgt dat de huid klonterig en hobbelig is, vooral in de dijen, billen, heupen en benen. De oorzaak van dit probleem kan worden toegeschreven aan het feit dat je lichaam niet genoeg bloedtoevoer naar alle gebieden heeft. Dit leidt tot een ophoping van gifstoffen in de cellen, die vervolgens samenklonteren. Naarmate deze knobbels groter worden, worden ze meer zichtbaar. Het kan ook leiden tot kuiltjes in het huidoppervlak. Er zijn veel manieren om cellulite te verminderen met natuurlijke remedies zonder duizenden euro’s uit te geven.

Gebruik massagetherapie om van cellulite af te komen

Als het goed wordt gedaan, kan massagetherapie cellulite minder zichtbaar maken. Massagetherapie is niet alleen effectief in het verminderen van cellulite, maar het is ook veilig. Het vereist geen speciale apparatuur of dure behandelingen. Het enige dat je nodig hebt, zijn je eigen handen om druk uit te oefenen op de getroffen gebieden. Het masseren van de getroffen gebieden zal helpen om het lymfestelsel te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren. Je moet dit elke dag ongeveer 10 minuten op elk getroffen gebied doen.

Je kunt ook proberen een rollerball te gebruiken. Rollers werken door over de huid te rollen terwijl ze druk uitoefenen. Door ze over de getroffen gebieden te rollen, zal de bloedsomloop toenemen en een betere doorbloeding worden bevorderd.

Wat je ook kunt doen is een professionele masseuse bezoeken die weet hoe zij dit goed moet doen.

Probeer regelmatig te sporten

Sporten helpt de stofwisseling te stimuleren en de bloedsomloop te verbeteren. Als je sport, pompt je hart meer bloed door je aderen. Dit betekent dat er meer zuurstof beschikbaar is voor je spieren en weefsels. Je lichaam gaat nieuw collageen aanmaken, waardoor je huid stevig en glad wordt. Lichaamsbeweging stimuleert ook de aanmaak van endorfine, wat je een goed gevoel geeft. Motiveer jezelf om te sporten!

Sportoefeningen zullen de bloedsomloop helpen verbeteren en zorgen voor een betere zuurstofvoorziening van de weefsels. Als je traint, verhoog je de hoeveelheid bloed die door je lichaam stroomt. Je spieren werken harder als je traint, dus er is een grotere vraag naar bloed. Dit betekent dat je hart meer bloed door je lichaam moet pompen. Als je niet voldoende doorbloeding hebt, kun je je weefsels niet van voedingsstoffen en zuurstof voorzien.

Als je aan het sporten bent, is het belangrijk om veel water te drinken. Water helpt je lichaam gehydrateerd te houden.

Eet juist

Gezond eten is essentieel om cellulite tegen te gaan. Voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, volle granen, magere eiwitten en magere zuivelproducten zorgen ervoor dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Deze voedingsstoffen zijn essentieel om je lichaam goed te laten functioneren. Ze helpen ook bij het behouden van een goede spierspanning. Jezelf uithongeren zal je niet doen afvallen. Eet in plaats daarvan kleine maaltijden gedurende de dag. Zo heb je langer een vol gevoel.

Door voldoende water te drinken, blijft je stofwisseling op zijn hoogtepunt. Water spoelt ook gifstoffen uit je lichaam en voorkomt cellulite. Als je uitgedroogd bent, zal je lichaam meer vet opslaan.

Resultaat

Onthoud dat je geen duizenden euro’s hoeft uit te geven om van cellulite af te komen. Het enige wat je nodig hebt is toewijding en geduld. De resultaten kunnen enige tijd duren, maar ze zullen uiteindelijk verschijnen.