Motiveer jezelf om te sporten!

Het kan soms best lastig zijn om de motivatie vast te houden om te sporten. Vaak ben je in het begin gemotiveerd om te sporten maar na een aantal weken, of soms zelfs na een aantal keer sporten, is het zo af en toe moeilijk om nog tijd vrij te maken voor het sporten. Met deze tips wordt het makkelijker om te sporten en zorg je dat je gemotiveerd bent en blijft!

1. Sport op vaste tijden
Door op vaste tijden te sporten raak je hieraan gewend. Hoe je het ook wend of keert, uiteindelijk moet sporten een gewoonte worden waar je niet meer bij na hoeft te denken. En dat doe je door op vaste tijden te sporten, zet het desnoods in je agenda. Net als andere afspraken die in je agenda staan, kun je je afspraak met je sport ook niet zomaar afzeggen.

2. Meet en weet!
Niks is meer motiverend dan zien dat je vooruitgang boekt. Meet je gehele lichaam dus helemaal op wanneer je begint met sporten. Vooral in het begin merk je snel verbetering en zie je snel verschil aan je lichaam. Dit motiveert om door te gaan met sporten en gezond eten. En zodra de resultaten moeilijker te behalen zijn, ben je zo verslaafd aan je nieuwe gezonde levensstijl dat je niet meer wilt stoppen.

3. Vertel het!
Vertel aan je omgeving dat je aan het sporten bent en gezonder eet. Dit kan zorgen voor meer motivatie. Mensen zullen namelijk aan je gaan vragen hoe het er mee gaat! Wat ook een hele goede stimulans kan zijn is een partner die je stimuleert om te sporten.

4. Doe het!
Trek gewoon je sportkleding aan en ga. Na vijf minuten vraag je je af waarom dat ook alweer zoveel moeite kosten. Daarna kun je trots zijn op jezelf en zit je de hele dag lekkerder in je vel dan wanneer je niet had gesport!