Dikke bovenarmen, wat kun je eraan doen?

De zogenaamde kipfilets onder de bovenarmen zijn een probleempunt voor heel erg veel vrouwen. Er wordt vaak gezegd dat er niks aan te doen is. Maar dat is niet waar. Het is wel afhankelijk van wat voor soort ‘kipfilets’ er zijn. Daarom maken we eerst onderscheid tussen de verschillen in de bovenarmen, daarna gaan we in op wat je er zelf aan kunt doen.

Allereerst is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen verschillende ‘kipfilets’. Er kan sprake zijn van vetopslag op de bovenarmen of van loshangend vel. Natuurlijk is het ook mogelijk om een combinatie van beiden te hebben. Wanneer het gaat om een extra laag vet, worden de bovenarmen slanker wanneer je af gaat vallen en vet verliest. Sommigen vrouwen zullen echter altijd een extra laagje vet op de bovenarmen houden, hoe weinig vet zij ook hebben.

Oefeningen werken wel!
In de meeste gevallen is de dikheid van de armen goed te verminderen met bepaalde oefeningen. Het klopt dat het niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Maar door de armspieren te vergroten, wordt de hoeveelheid los vel simpelweg minder. Daardoor wordt dit voor het oog veel minder zichtbaar. Bekijk de voorbeelden van deze oefeningen voor slanke bovenarmen.

Wanneer er echt veel overtollige huid is, en indien dit geen vetmassa is, dan is de enige mogelijkheid om de overtollige huid weg te snijden. Hiervoor moet een afspraak worden gemaakt bij de plastisch chirurg om uitvoerig het te verwachte resultaat en de risico’s te bespreken.