Top 5 gezonde voeding die je dagelijks moet eten!

AmandelenGezond eten willen we tegenwoordig allemaal. Maar het mag natuurlijk niet te veel tijd kosten, niet te moeilijk zijn om te maken, en bovendien ook niet al te duur. Gelukkig zijn er heel veel producten die heel erg gezond zijn, makkelijk verkrijgbaar, makkelijk te verwerken in onze voeding en ook nog eens makkelijk in ons dagelijkse voedingspatroon kunnen worden verwerkt. Lees hier de top 5 van gezonde voeding die je gemakkelijk in je dagelijkse voedingspatroon kan verwerken:

1. Knoflook
Knoflook is een heerlijke smaakmaker in gerechten waardoor je minder zout hoeft te gebruiken. Maar daarnaast bevat knoflook de vitaminen B en C, en is knoflook rijk aan de mineralen calcium, kalium, koper, mangaan en selenium. Knoflook bestrijdt schimmels en gisten in het lichaam. Het heeft een antivirale en een antibacterieel waardoor je ziektes en verkoudheden beter kan weerhouden. Daarnaast bevat knoflook de stof allicine. Deze stof is bekend om zijn bloeddrukverlagende werking. Daarnaast zorgt allicine voor een verhoging van het (goede) HDL-cholesterol en een verlaging van het (slechte) LDL-cholesterol.

2. Groene groenten
Met name broccoli, boerenkool, savooiekool (groene kool), chinese kool, paksoi, spruitjes, spinazie, snijbiet, selderij, andijvie, zeekraal en postelein zijn zeer gezond. Deze groene (blad)groente zitten boordevol vitaminen en mineralen en bevatten maar weinig calorieën. De groene bladgroenten staan bekend om hun zeer effectieve werking tegen kanker.

3. Vette vis
Vette vis is zeer bevorderlijk voor de gezondheid. De essentiële omega-3 vetzuren zijn onmisbaar voor het functioneren van het lichaam. Het zorgt voor een goede werking van ons hart, de bloedvaten en de hersenen. Er zijn al vele onderzoeken gedaan naar de gezondheidsvoordelen van vette vis. Zo verbetert vette vis het geheugen kan het een depressie helpen voorkomen en de ziekte van Alzheimer helpen verminderen.

4. Groene thee
Groene thee staat bekend als zeer gezond. Zeker is dat groene thee heel veel antioxidanten bevat. Deze verminderen het risico op sommige vormen van kanker. Ook het risico op een hoge bloeddruk en een hartaanval wordt minder door het drinken van groene thee. Ook voor het afvallen is groene thee erg goed. Vele onderzoeken hebben al aangetoond dat groene thee bijdraagt aan het verliezen van gewicht.

5. Amandelen
Amandelen zijn misschien wel de meest gezonde noten die er bestaan. De noot zit boordevol calcium, fosfor en kalium. Van alle noten bevat de amandel de grootste hoeveelheid calcium waardoor amandelen ook bekend staan om hun werking tegen osteoporose. Ook vitamine E is rijk vertegenwoordigd in de amandel. Ook helpen amandelen bij het desinfecteren van de darmen en het schoonhouden van de urinewegen. Amandelen werken bovendien krampstillend en hebben een helende en voorkomende werking in relatie tot maagontstekingen. Uit onderzoek is bovendien gebleken dat je van amandelen niet dik maken.