5 makkelijk toe te passen tips die je helpen om gewicht te verliezen zonder dat je het door hebt

Geen wondermiddelen, geen rare diëten of pillen. Gewoon 5 simpel tips om ervoor te zorgen dat je af zult vallen! Tips die niet te veel tijd in beslag nemen. Want iedereen weet dat je af zult vallen als je naar de sportschool gaat. Maar ook met kleine veranderingen kun je al een groot verschil maken. Pas deze tips toe, en je zult ongemerkt kilo’s verliezen.

1. Ga staan
We zitten en liggen erg veel. Wanneer je veel achter de computer werkt kan het goed zijn om bijvoorbeeld een statafel te kopen. Je gaat dan onbewust automatisch veel meer staan en zo verbrand je ook veel meer calorieën. Het gevolg is natuurlijk dat je af zult vallen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan staan tijdens het telefoneren.

2. Zet de pan niet op tafel
Het is een gewoonte. Je zet de pan op tafel en wanneer je je bord leeg hebt, schep je nog een keertje op. Niet omdat je honger hebt, maar omdat het voor je neus staat. Dit kan natuurlijk makkelijk voorkomen worden. In eerste instantie door niet te veel te koken en op de tweede plaats ook door je bord in de keuken op te scheppen en niet meer te eten dan dat. Een vol bord is echt voldoende.

3. Gooi het snoep weg
Niet nadenken, gewoon doen. In het verleden heb je waarschijnlijk al eens bewezen dat je niet om kan gaan met al dat lekkers in huis. Haal het dus gewoon niet in huis. Want als je het niet in huis hebt, kun je het ook niet eten.

4. Begin met groente
Wie als eerste groente eet, krijgt al snel een vol gevoel. Je eet dan daarna dus minder calorierijke voeding. Overigens is een goede stelregel om de helft van je bord te vullen met groente, een kwart met vlees en een kwart met koolhydraatrijke voeding zoals pasta, aardappelen of rijst.

5. Drink water
Dorst wordt vaak verward met honger. Bovendien zorgt een maag die vol is met drinken ervoor dat je minder trek hebt in eten. Eet dus voor elke maaltijd twee volle glazen water. Onderzoek heeft al meerdere keren uitgewezen dat dit een zeer effectieve methode is om gewicht te verliezen en dit gewicht er ook daadwerkelijk af te houden.