Reden waarom water drinken belangrijk is!

Zwitserse onderzoekers hebben vastgesteld dat het percentage vocht in het lichaam in verband staat met het metabolisme. Het metabolisme is het aantal calorieën dat je lichaam in rust verbruikt. Hoe hoger het metabolisme, hoe hoger de caloriebehoefte en hoe sneller je zult afvallen. Uit dit onderzoek is nu gebleken dat het drinken van water de vetverbranding verhoogd. Tegelijkertijd gaat de verbranding van eiwitten juist omlaag. Ideaal voor wanneer je slank(er) wilt worden!

Het onderzoek
De onderzoekers hebben bij hun proefpersonen bekeken wat het effect is van de vochtspiegel op het metabolisme. Dit hebben ze op 2 manieren gedaan.

1. Een lage vochtspiegel werd gecreëerd door proefpersonen een zoutoplossing te geven waardoor de vochtspiegel in de cellen sterk afnam.
2. Een hoge vochtspiegel werd gecreëerd door vocht te geven en een hormoon dat de uitscheiding van vocht via de urine vermindert.

De resultaten
De concentratie glycerol is een maatstaf voor de mate van vetten die worden uitgescheiden. Diegenen die een hoger vochtgehalte in de cellen hadden, verbranden meer vet. De verbranding van eiwitten is gemeten door de hoeveelheid in de adem van de proefpersonen te meten.

Hypo zijn de personen met een hoge vochtspiegel, hyper zijn de personen met een lage vochtspiegel en iso zijn de personen van een normale vochtspiegel. De verbranding van eiwitten (en dus spieren) neemt sterk af bij de groep die een hoge vochtspiegel hebben!

Conclusie
Water is een perfecte anabool. Het zorgt ervoor dat er meer vetten door het lichaam worden verbrand terwijl de eiwitten in de spieren juist behouden blijven!