Raw food dieet, slechts onbereide voeding!

Het Raw Food dieet is een dieet dat niet bij het grote publiek bekend is. De naam zegt het al, het dieet bestaat, zoals de naam al zegt, voornamelijk uit rauwe voeding. Het is een plantaardig dieet waarbij zo min mogelijk voeding gebakken, gebraden, gekookt of op welke manier dan ook bereid dient te worden.

Wat mag je eten?
Groente en fruit mag altijd worden gegeten. Uiteraard wel rauw, zonder bereidingswijze. Ook gekiemde zaden, peulvruchten, granen en noten zijn toegestaan. Deze granen en peulvruchten mogen niet gekookt worden en moeten dus ruim van tevoren in een laag water worden gezet. Daarna kunnen ze worden verwerkt in verschillende gerechten. Op internet zijn vele recepten te vinden.

Nadelen raw food dieet
Het grootste nadeel van het raw food dieet is dat je niet meer kan mee eten bij sociale gelegenheden. Een verjaardag of een etentje is erg lastig gedurende het raw food dieet. Sommigen denken dat het volgen van het raw food dieet er voor zorgt dat er tekorten ontstaan. Verschillende (bloed)onderzoeken onder volgers van dit dieet hebben echter uitgewezen dat er geen tekorten ontstaan. Logisch ook, wanneer je bedenkt dat de mens vroeger eigenlijk ook het raw food dieet volgde.

Om het dieet redelijk vol te kunnen houden kiezen veel mensen ervoor om het raw food dieet slechts gedeeltelijk te volgen. Bijvoorbeeld door te streven naar een menu waarbij 70% van de calorieën gehaald wordt uit raw food. Of door tijdens het ontbijt en de lunch slechts onbereide voeding te nuttigen maar met het avondeten wel een normale, uiteraard gezonde, maaltijd te nemen.

Al met al is het voor de gezondheid, en ook om gewicht te verliezen, altijd aan te raden om voldoende fruit en groente te eten!