Is pizza gezond?

Verbazingwekkend genoeg zijn er mensen die geloven dat pizza gezond is. Er zitten tenslotte behoorlijk wat groente op pizza. De basis van een pizza is vaak genoeg tomaat. Er zijn veel mensen die denken dat ze voldoende groente eten door dagelijks een pizza te eten.

Veel vet
Vaak zit er in pizza veel vet. Dit komt met name door de kaas. Voor de pizza wordt volvette kaas gebruikt dat veel verzadigd vet bevat.

Veel troep
Bekijk voor de grap eens de lijst met ingrediënten van een gemiddelde pizza. De lijst staat vaak bol van de e-nummers. Er zitten veel conserveermiddelen in. Hoe anders kun je ze langer dan een jaar bewaren in de vriezer?!

Pizza’s bevatten bovendien erg veel zout. Dat komt mede door de grote hoeveelheid kaas. De bodem van de pizza is bovendien vaak gemaakt van bloem. Bloem heeft op ons lichaam ongeveer dezelfde werking als suiker. Pizza heeft daarom ook een zeer hoge glycemische index. Daardoor heb je na het eten van een pizza snel weer honger en eet je er bovendien erg veel van.

Veel calorieën
Een pizza bevat met gemak 1200 calorieën. Er zijn natuurlijk gezondere varianten, het blijft een calorierijk gerecht. 1 pizza bevat doorgaans al meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calorieën.

Gelukkig kan je wel een heerlijke pizza zelf maken! Gebruik bijvoorbeeld dit recept van gezonde pizza! Als je toch een keer pizza eet, ga dan naar een restaurant waar de pizza vers wordt gemaakt. De pizza bevat dan alleen verse ingrediënten en geen conserveringsmiddelen.