Effect vakantiestress op gewicht

Vakantiestress kan ervoor zorgen dat je vlak voor de vakantie een paar kilo aan gewicht verliest. Bij veel mensen zorgt stress helaas juist voor het tegenovergestelde. Stress leidt er vaak toe dat mensen meer gaan eten. Niet handig zo vlak voor de vakantie. Zeker omdat je op vakantie vaak ook nog eens een aantal kilo aan komt. Vooral met de mooie all inclusive resorts in landen zoals Turkije, Egypte en Griekenland. U bespaart overigens een hoop stress door voor de vakantie uw visum Turkije online aan te vragen.

Dat je door stress aankomt heeft verschillende oorzaken:

1. Een reden dat je aan komt door stress is dat de hoeveelheid hormonen in je lichaam verandert. Met name het hormoon cortisol speelt een grote rol bij de toename van vet. Vooral rond de buik. En cortisol is een stress gerelateerd hormoon. Hoe meer stress, hoe meer cortisol. Hoe meer cortisol, hoe meer vet je lichaam op zal slaan. Volgens wetenschappers komt dit doordat de eerste reactie van het menselijk lichaam op stress is, om een vetreserve aan te leggen voor de moeilijke tijd die komen gaat.

2. Daarnaast hebben veel mensen bij stress de behoefte om meer te gaan eten. Misschien herken je het wel bij jezelf. Wanneer je veel last hebt van stress, of dit nu thuis is, of op werk, dan heb je een groter behoefte om te snaaien.

3. Stress gaat vaak ook samen met tijdsnood. Dit betekent dat er geen tijd is om te sporten en geen tijd is om gezond te eten. Dit zul je in het begin niet heel snel merken, maar een langere tijd niet sporten en ongezond eten ga je natuurlijk wel aan je lichaam zien.