Review: Insanity week 2: Sophie

Hier lees je een review van een maand lang Insanity. Wat is de ervaring van iemand die het Insanity programma gedurende 1 maand volgt? Wat zijn de resultaten na 1 maand? Hier is de review van week 2.

Wie?
Geslacht: vrouw
Leeftijd: 24 jaar
BMI: 23
Lichamelijke conditie: belabberd, voor Insanity zeker 3 maanden niet gesport
Waarom nu?: vakantie over iets meer dan 30 dagen

Dag 8
Vandaag had ik er weer zin in! Heb de video 1 keer op pauze gezet omdat ik de work-out niet wilde missen maar wel iets langer rust nodig heb. De spierpijn is overigens veel en veel minder dan de eerste week! Het is eigenlijk vrijwel verdwenen. En het sporten voelt nog steeds super goed!

Dag 9
Ik zie op tegen de work-out van vandaag. Het is zondag (klopt, ik ben dus niet op maandag begonnen) en ik wil eigenlijk niets doen. Vandaar dat ik om 14:00 nog in mijn badjas zit als ik besluit dat het echt tijd is om de sportkleding aan te trekken en te starten. En het was heerlijk. Pure Cardio! Ik kan gewoon na 8 dagen Insanity al veel meer en veel langer en veel vaker!

Dag 10
Dag 10, 1/3, 33%. Het voelt goed! Ik kon het niet laten om het meetlint even erbij te pakken en ik was om mijn been al 1 centimeter kwijt. Na slechts tien dagen!

Dag 11
Vandaag staat Cardio Recovery op het programma. Ik kan me herinneren dat ik deze dvd vorige week best zwaar vond en niks te maken vond hebben met recovery. Eindelijk snap ik dat de Cardio Recovery een cardio recovery is. Dus zonder cardio, maar met spierkracht. Vorige week vermoedde ik dat het een lichte cardio work-out was, dus toen viel het tegen. Vandaag vond ik het programma reuze mee vallen. Vrijwel niet gezweet in vergelijking met de andere dagen. Wel moest ik zo nu en dan de oefening aan het einde opgeven.

Dag 12
Vandaag was Insanity zwaar! 1 keer moest ik even stoppen om goed op adem te komen omdat ik echt niet meer kon. Daarnaast ben ik nog zo’n 3 keer gestopt omdat ik gewoon moe was. Na de work-out voelde ik me weer geweldig goed! Ik merk alweer duidelijk verbetering in de hoeveelheid push-ups die ik kan. Helaas nog geen verschil op de weegschaal en hoe demotiverend dat ook is, ik ga niet opgeven.

Dag 13
Pure Cardio en Cardio Abs. Pas laat in de avond weet ik mezelf te motiveren om te beginnen en ik ben blij als het voorbij is. Morgen rustdag en de dag erna ‘alleen’ de fittest.

Dag 14
Rustdag

Algemeen
Ik heb vrijwel geen spierpijn gehad deze week. Dat is wel even wat anders dan week 1! Wel zijn mijn spieren af en toe te moe om verder te gaan. En vanwege de uitblijvende resultaten zou ik het liefst de handdoek in de ring gooien. Ware het niet dat sporten überhaupt gezond is. Dus dat houd ik mezelf maar voor telkens als ik weer op zie tegen een workout.

Voeding
Deze week heb ik me niet aan het voedingsplan gehouden. Ik heb zeker niet ongezond gegeten, maar ik heb ook niet voldoende eiwitten gegeten. En ik heb zeker ook geen vijf keer per dag gegeten. Ik neem me maar weer eens voor dat het in week drie beter mijn best ga doen!