Review: Insanity week 3: Sophie

Hier lees je een review van een maand lang Insanity. Wat is de ervaring van iemand die het Insanity programma gedurende 1 maand volgt? Wat zijn de resultaten na 1 maand? Hier de ervaringen van de derde week van Insanity.

Wie?
Geslacht: vrouw
Leeftijd: 24 jaar
BMI: 23
Lichamelijke conditie: belabberd, voor Insanity zeker 3 maanden niet gesport
Waarom nu?: vakantie over iets meer dan 30 dagen

Dag 15
Vandaag de fittest. Ik begin gemotiveerd ondanks dat ik op zowel de weegschaal als mijn omtrekken geen enkel verschil zie na twee weken keihard zwoegen. En ik ben dan ook heel verbaasd wanneer ik zie dat de resultaten van de fittest echt heel erg veel zijn verbeterd in slechts twee weken.

Dag 16
Ik gok dat ik vandaag de work-out maar voor 70% heb meegedaan. Echt mijn best deed ik niet dus stond ik wat voor het scherm te huppelen. Aan het eind was ik wel helemaal bezweet, dus ik heb vast wel iets goed gedaan.

Dag 17
Na twee ingelaste rustdagen in verband met een veel te druk programma pak ik insanity weer op. Als ik eenmaal bezig ben voelt het weer lekker en heb ik geen enkel probleem om tot het einde door te gaan.

Dag 18
Na alweer een extra toegevoegde rustdag ga ik weer vrolijk verder. De Cardio Recovery was nog nooit zoals vandaag. Ik hoef vrijwel geen inspanning te leveren. Dat betekent dat ik in de afgelopen 18 dagen dus echt een stuk ben verbeterd. Wanneer ik het programma wil afmaken zoals gepland voordat ik op vakantie ga, moet ik vanaf nu de rustdagen overslaan en elke dag een work-out doen. En dat ga ik doen ook!

Dag 19
Ik begin toch weer spierpijn te krijgen. Dat komt mede doordat ik mezelf wat meer push en daardoor natuurlijk mijn spieren meer gebruik. Maar het voelt wel goed en ik voel me na dag 19 bovenal een stuk gezonder dan aan het begin van Insanity.

Dag 20
De laatste work-out van week drie. En het zit er weer op. De work-outs zijn al veel minder zwaar dan aan het begin en het gaat op zich heel makkelijk.

Dag 21
Rustdag die ik niet heb gebruikt doordat ik voor dag 17 en voor dag 18 al extra rustdagen had gebruikt. Ik ga dus gelijk door met week vier.

Algemeen
3 extra rustdagen ingepland en daardoor kan ik mij in week 4 van Insanity geen rustdagen meer permitteren. Ik moet in de vierde week dus elke dag een work-out doen, zonder rustdagen wil ik maand 1 nog afkrijgen voordat ik op vakantie ga. Moet lukken!

Voeding
Ook de derde week van Insanity heb ik me niet aan het voedingsprogramma gehouden. Ik heb me voorgenomen om de volgende ronde Insanity, als ik het hele programma ga volgen gedurende twee maanden, het voedingsprogramma wel goed te volgen en bij te houden hoeveel calorieën en eiwitten ik eet.