Chew & Spit

Chew & Spit is een steeds vaker voorkomende manier om gewicht te verliezen. Het wordt door veel personen met een eetstoornis toegepast om aan de behoefte van junkfood te voldoen. De gedachte is simpel. In plaats van je voedsel door te slikken, spuug je het uit. Op deze manier komen er slechts weinig calorieën het lichaam in. Gezond is het natuurlijk absoluut niet.

Veel nadelen
Allereerst zul je hoe dan ook calorieën binnen krijgen omdat je nooit alles uit zult kunnen spugen. Voeding als chocolade smelt bovendien waardoor het erg moeilijk is om niet door te slikken. Voeding als boterhammen en chips is wat dat betreft makkelijker. Daarnaast leer je niet wat gezonde voeding is, en kan je deze bizarre methode om af te vallen alleen toepassen als er niemand in de buurt is. Het is immers niet echt bevorderend voor de eetlust van je omgeving om dit in het openbaar te doen.

Schadelijke gevolgen voor het lichaam
Wanneer je voeding kauwt en vervolgens weer uit spuugt kunnen er veel lichamelijke gevolgen zijn. Zo kunnen er pijnlijke aften in de mond ontstaan. Daarnaast kunnen je lymfeklieren in het gezicht opzwellen waardoor je er alles behalve slanker uit ziet. Andere gevolgens zijn slechte tanden en maagzweren.

Mocht je deze methode toepassen, dan zit je waarschijnlijk met jezelf in de knoop. Je hebt een eetstoornis en je hebt hulp nodig om te bepalen wat voor jou een gezond voedingspatroon is. Door deze methode toe te passen kun je op den duur een levensgevaarlijke eetstoornis zoals anorexia ontwikkelen.

Wanneer je deze methode vaak toepast dan maakt je lichaam veel insuline aan. Insuline wordt door het lichaam aangemaakt en daardoor krijg je een hongergevoel. Het werkt dus eigenlijk averechts.

Val je er van af?
Op het internet zijn er veel mensen die stellen dat ze aankomen van chew & spit. Dit is deels te verklaren doordat er meer insuline wordt aangemaakt door het lichaam. Ook is het zo dat mensen met een eetstoornis van deze methode gebruik maken. Deze personen zijn vaak erg mager. De hoeveelheid calorieën die je door deze methode binnen krijgt kan voor deze personen een grote hoeveelheid calorieën zijn. Zeker omdat deze methode juist vaak wordt toegepast met ongezonde producten.

Wanneer je dus evenveel blijft eten en geen grote hoeveelheden voedsel via de chew & spit manier tot je neemt zul je er zeer waarschijnlijk wel van afvallen. Toch is het geen goede manier om gewicht te verliezen gelet op de nadelen die hierboven staan beschreven.