Wat kan je doen tegen cellulite?

Meer dan 85 procent van de vrouwen heeft last van cellulite. Dit betekent echter niet dat er niets aan te doen valt. Zo helpt gezonde voeding en voldoende beweging zeker.

Dure producten als crèmes

Dure producten kunnen de cellulite zonder meer verminderen. Ze zijn echter niet noodzakelijk en zonder lukt het ook prima! De vele crèmes die je kan kopen in de winkel ontlenen hun werking niet aan de ingrediënten die ze bevatten maar grotendeels aan het feit dat bijvoorbeeld de cellulite op de benen wordt gemasseerd. De verbetering komt dus uiteindelijk niet door het gebruik van de crème maar wel door de massage van de huid. Het gaat er om dat met het masseren de bloedcirculatie wordt gestimuleerd. Dat is essentieel bij de strijd tegen cellulite. Dit gaat dus ook prima met een olie of crème naar keuze. En dit gaat eigenlijk zelfs zonder crème door de huid te masseren.

Voeding

Volgens Howard Murad, dermatoloog die menig Hollywoodlichaam onder zijn hoede heeft, kan de juiste voeding cellulite verminderen. Met het eten van de juiste voedingsmiddelen kan cellulite worden vermindert. Cellulite kan worden tegengegaan met voedsel dat lecithine bevat, waaronder eieren, soja, spinazie, bloemkool, pindanoten, ijsbergsla en appels. Lecithine is ook te verkrijgen als pil. Daarnaast helpt ook eiwitrijk voedsel tegen cellulite.

Afvoer van afvalstoffen

Cellulite heeft niet alleen te maken met vet, maar ook met de afvoer van afvalstoffen die zich in de cellen hebben opgehoopt, en met vocht dat is ‘gestagneerd’. Het is dus heel belangrijk dat afvalstoffen en vocht worden afgevoerd. Dit kan worden bereikt door voldoende beweging maar ook door een voedingspatroon dat de afvoerhuishouding goed ondersteunt. Dit is te bereiken door vezelrijk en vochthoudende voedingsmiddelen te eten. Dat betekent dus voldoende groente en fruit. Vooral groene groenten zoals spinazie, bananen en meloen zijn echte aanraders als het om de afvoer van afvalstoffen gaat. Ook het drinken van voldoende water is zeer belangrijk voor het afvoeren van afvalstoffen door het lichaam. Zout zorgt ervoor dat het lichaam vocht vasthoudt, om cellulite tegen te gaan moet je dus minderen met zout.

Beweging

Voldoende lichaamsbeweging is belangrijk. Doe zoveel mogelijk lopend en probeer twee tot drie keer in de week te sporten. Ook zwemmen en hardlopen zijn erg goed tegen cellulite.

Vermijd situaties en posities die de bloedcirculatie bemoeilijken. Zit niet lange tijd met de benen gekruist, draag niet iedere dag super hoge hakken en geef de benen ’s avonds even rust door ze omhoog te leggen.