Eet je huid mooi!

Ons voedingspatroon heeft veel effect op de gezondheid van de huid. Wanneer je ongezond eet, zal dit vermoedelijk terug te zien zijn in je huid. Ook wanneer je slank bent maar wel heel ongezond eet, is dit terug te zien in de voeding. Een gezond eetpatroon met veel groente en fruit doet al wonderen voor de huid. Vaak merk je na een paar dagen gezond eten al duidelijk verschil. Maar bevorder je de mooie huid nog eens extra?

Gezond eetpatroon
-geen kant- en klaarproducten
-geen junkfood
-geen gefrituurde voeding
-veel groente en fruit

Voldoende drinken
Een mooie huid krijg je alleen wanneer je voldoende vocht binnen krijgt. Drink dus minimaal 1,5 liter water of thee per dag. Het liefst nog meer. Zo zorg je ervoor dat je een mooie gehydrateerde huid hebt en afvalstoffen het lichaam via de urine kunnen verlaten. Zo komen deze niet tot uiting in de gezondheid van je huid.

Zuivel
Sommige mensen kunnen vrij slecht tegen zuivel. Het consumeren van yoghurt of melk kan dan resulteren in een onzuivere huid met veel puistjes en oneffenheden. Misschien behoor jij tot deze categorie. Als je geen gezonde huid hebt en wel gezond eet, probeer dan eens 2 weken geen zuivel te eten. Wanneer je niet goed tegen zuivel kan zul je snel verbetering merken aan je huid. Helpt het niet, dan is zuivel juist goed voor de huid.

Flavonoïden
Voeding met flavonoïden zijn een natuurlijke zonnebrand. Rauwe cacao is daar een ontzettend goed voorbeeld van! De flavonoïden vertragen het ouderdomsproces van de huid. Dat betekent dat je minder snel rimpels krijgt en de huid er bovendien langer gezond uit blijft zien.

Vooral bessen, bramen, uien en rode druiven bevatten veel flavonoïden. Ook thee, kruiden en specerijen, granen, bonen en bloemen bevatten veel flavonoïden.

Onverzadigde vetten
In tegenstelling tot wat veel mensen denken krijg je geen ongezonde huid door het eten van vet. Wel krijg je een ongezonde huid van het eten van de verkeerde vetten. Zorg er dus voor dat je dagelijkse voedingsschema vol zit met gezonde vetten. Voorbeelden zijn vis, amandelen, pinda’s en avocado.