Hoe eet je muesli?

In Nederland eten we heel veel brood. Waar in andere landen vaak al een warme maaltijd tijdens de lunch wordt genuttigd, eten de meeste Nederlanders twee keer per dag een broodmaaltijd. Maar gelukkig zijn er ook alternatieven. Zo kun je de broodmaaltijd bijvoorbeeld ook vervangen door muesli. Het meest bekend is natuurlijk een schaaltje yoghurt met muesli. Maar je kunt muesli op nog veel meer andere lekker manieren eten!

Koekjes en cake
Muesli is ideaal als ingrediënt voor verschillende producten. Zo kun je er de heerlijkste koekjes van maken (recept voor mueslirepen) en mueslikoekjes (recept voor mueslikoekjes).

Gewoon zo
Het is helemaal niet gek om de chips te vervangen voor gezonde muesli. Neem geen muesli met toegevoegde suiker, maar ga voor een gezonde muesli waarbij de zoete smaak komt van gedroogd fruit en eventueel wat honing. Zet gewoon een bakje op tafel naast de gezonde groente en je hebt een lekkere snack. Ook voor op verjaardagen.

DessertEen andere leuke toepassing van muesli krijg je door het te verwerken in een luxe dessert. Daarvoor heb je kleine glaasjes nodig. In het glaasje kun je laagjes yoghurt met laagjes fruit en met laagjes muesli afwisselen. In plaats van yoghurt kun je ook chocolademousse of slagroom gebruiken. Zo krijg je een lekker, zelfgemaakt en vers toetje!

Topping
Ook als topping en garnering van verschillende gerechten kan je muesli gebruiken. Bijvoorbeeld om een cheesecake of taart helemaal af te maken. Eten dat er lekker uit ziet is namelijk gelijk een stuk lekkerder.