Liposuctie, do or don’t?

Het grootste voordeel van liposuctie is dat er een hoeveelheid vetcellen wordt weggenomen welke ook nooit meer terug komen. Je verliest dus daadwerkelijk vet! Maar wat zijn de voor- en nadelen van liposuctie?

Het resultaat van diëten en het verliezen van gewicht is dat je dunner wordt en minder vet hebt op je lichaam. Dit komt doordat de hoeveelheid vet in je lichaam is geslonken. De hoeveelheid vetcellen kan echter nooit slinken zonder liposuctie. Iedere persoon heeft een bepaalde hoeveelheid vetcellen. Deze vetcellen kunnen veel vet bevatten, of weinig, maar de hoeveelheid cellen blijft gelijk. Door liposuctie neemt het aantal vetcellen in het lichaam, en daarmee natuurlijk ook de hoeveelheid vet, wel af.

Natuurlijk bereik je met een gezond eetpatroon en veel beweging ook een goed resultaat. Toch kan liposuctie een goede bijdrage leveren aan een goed figuur. Maar wel alleen als je gezond blijft eten en op eigen kracht meer gewicht gaat verliezen.

Nadelen liposuctie
Het nadeel van een liposuctie is natuurlijk voor veel mensen dat er een relatief hoog prijskaartje aan hangt in vergelijking met andere methoden om af te vallen.

Een ander nadeel van liposuctie is dat door het wegnemen van vetcellen het vet zich op een andere plaats in het lichaam kan gaan bevinden. Wanneer je aan zult komen in gewicht zijn er eigenlijk minder vetcellen waarover dit gewicht verdeeld kan worden. Het kan dus zijn dat er een nieuw probleemgebied ontstaat.

Liposuctie vindt vaak plaats onder lokale verdoving of gehele narcose. Elke operatie brengt natuurlijk risico’s met zich. Ook hier moet aan worden gedacht voordat de keuze voor liposuctie gemaakt wordt. Na een liposuctie is het resultaat pas na zes tot acht weken iets zichtbaar. Dit kan zelfs langer duren. Met name de eerste week kun je last hebben van spierpijn en blauwe plekken.