Hoe beperk je de hoeveelheid alcohol?

Voor veel mensen is een avond zonder alcohol niet even leuk als een avond met alcohol. Veel mensen drinken dan ook puur voor de gezelligheid. Maar in alcohol zitten heel erg veel calorieën. Lees daarom hier een aantal tips om de hoeveelheid calorieën op een gezellige avond te beperken.

Drink naast de alcohol ook voldoende water. Wat is gezond en zorgt er bovendien voor dat het uitdrogende effect van de alcohol minder wordt. Zo voorkom je ook nog eens een kater de volgende dag. Je kunt bijvoorbeeld met jezelf afspreken dat je voor elk glas alcohol ook een glas water drinkt. Zo drink je waarschijnlijk automatisch minder alcohol.

Mixdrankjes die je in een gelegenheid besteld worden vaak gemixt met gewone frisdrank. Vraag dus specifiek om light frisdrank. Het is ook beter om geen dranken gemixt met vruchtensap te drinken. Vruchtensap bevat, zelfs als het pure vruchtensap is, veel suiker.

Drink rode wijn. Rode wijn heeft natuurlijk hetzelfde effect als elke andere soort alcohol maar heeft daarnaast ook nog een aantal gezonde eigenschappen zoals de vele antioxidanten.’

Drink verder alleen alcohol wanneer jij daar zin in hebt. Laat je niet dwingen omdat dit nu eenmaal zo hoort. Wanneer je geen zin hebt in alcohol, hoef je dit uiteraard niet te drinken!

Vertel mensen dat je alcohol probeert te vermijden. Omdat je op dieet bent of omdat je hebt gemerkt dat alcohol een slechte invloed heeft op je huid.

Bied jezelf aan als bob voor de avond. Dan moet je autorijden en kan je dus niet drinken. Ideaal voor degene die je thuis moet brengen, maar ook voor het aantal calorieën dat je binnen krijgt!