Voeding die je huid gezond maakt!

Waarschijnlijk heb je zelf al gemerkt dat een gezonde levensstijl een positieve uitwerking heeft op je huid en je haar. Een glanzende huid zonder onregelmatigheden, is zeker te verkrijgen door een gezond voedingspatroon. In dit artikel lees je welke voeding nog meer wonderen kan verrichten voor je huid!

Noten
De onverzadigde gezonde vetten in noten hebben een zeer positief effect op de huid. Je huid heeft nu eenmaal deze vetten nodig voor een gezonde uitstraling. Vooral cashewnoten, paranoten, walnoten en amandelen hebben een positief effect!

Avocado en olijfolie
Ook avocado is zeer rijk aan onverzadigde vetzuren en daardoor erg goed voor een mooie huid. Net zoals olijfolie.

Vis
De vette vis varianten zoals sardines, makreel, zalm, haring en tonijn bevatten ook veel onverzadigde vetten voor een mooie huid!

Kiwi en citrusvruchten
Kiwi’s en citrusvruchten zoals de mandarijn en sinaasappel zijn ook erg goed voor de huid. Met name wanneer je een droge (geschilferde) huid hebt kunnen deze vruchten uitkomst bieden.

Water
Hydratatie is van groot belang voor de gezondheid van de huid. Het is daarom belangrijk om ten minste 1,5 liter water per dag te drinken.

Groente en fruit
Groente en fruit dragen vanzelfsprekend bij aan een gezonde huid. Dat komt doordat deze veel antioxidanten, vitamines en mineralen bevatten! Met name bosvruchten zoals bessen, aardbeien en kersen zijn goed voor de huid. Met name collageen, keratine en vitamine A zijn onmisbaar voor onze huid.

Melk (echt waar)
Collageen vind je met name terug op de verpakking van beautyproducten. Maar deze dure producten heb je helemaal niet nodig. Collageen vind je namelijk ook gewoon in je voeding. Bijvoorbeeld in boekweit, maar ook in melk. Pas wel op met zuivel, want zuivel kan ook juist de veroorzaker zijn van een lelijke ongezonde huid.

Wat moet je niet eten?
Een gezonde huid krijg je natuurlijk niet door zo nu en dan eens iets gezonds te eten. Het gaat er vooral om dat je over het algemeen geen slechte dingen eet. Geen kant- en klaarproducten, geen junkfood, geen gefrituurde voeding en geen geraffineerde suiker. Ook roken heeft een zeer slechte invloed op de gezondheid van je huid, net zoals een te grote hoeveelheid uv-straling door het zonnen.