Voeding welke je haar gezond maakt!

Gezond haar krijg je niet alleen door het gebruik van dure producten. Ook voeding kan een grote bijdrage leveren aan de gezondheid van je haar. In dit artikel lees je welke voedingsmiddelen het haar gezond kunnen maken

Vis
Vis, en dan vooral zalm, is rijk aan ijzer, omega 3 vetzuren en vitamine B. Hierdoor krijg je een gezonde hoofdhuid en gezond haar.

Avocado
Avocado is een bestanddeel van menig haarmasker. Sommigen beweren zelfs dat avocado de haargroei bevordert. Of dat waar is, weten we niet. Maar avocado is in ieder geval een goede bron van vitamine B en vitamine E. Daarnaast is avocado rijk aan omega-3 vetzuren, anti-oxidanten, vitamine C, vitamine K, en foliumzuur. Het consumeren van avocado maakt het haar sterk waardoor haaruitval wordt voorkomen. Dat geldt ook voor andere voeding met gezonde vetten.

Bladgroenten
Bladgroenten zijn zeer goed voor het haar omdat ze naast vitamine C en vitamine A, ook nog ijzer en calcium bevatten. Genoeg reden om spinazie, broccoli, snijbiet en andere bladgroenten te eten!

Bonen en peulvruchten
Bonen en peulvruchten bevatten veel eiwitten. Eiwitten ondersteunen de gezonde haargroei. Naast eiwitten bevatten ze bovendien ook nog ijzer en zink. Beiden onmisbare mineralen voor gezond haar. Zink is onmisbaar omdat het nodig is voor de aanmaak van talg. Talg houdt de hoofdhuid gezond!

Noten
Noten zijn niet alleen vanwege de hoge hoeveelheid eiwitten goed voor het haar. Noten zijn namelijk ook rijk aan het mineraal selenium, zink en omega-3.