Frozen yogurt, gezond of toch niet?

Frozen yogurt is inmiddels bij de meeste mensen wel bekend. In vele Nederlandse steden doen frozen yogurt restaurants hun intreden. Maar is het eigenlijk wel zo gezond als de naam ons wil doen geloven?

Frozen yogurt klinkt natuurlijk heel gezond. Want bevroren yoghurt is natuurlijk net zo gezond als verse yoghurt. Het probleem met frozen yogurt is, dat er veel meer in zit dan alleen bevroren yoghurt. De frozen yogurt wordt in de fabriek gemaakt en daar worden ook vaak ingrediënten zoals room en suiker aan toegevoegd. Het vet- en suikergehalte in frozen yogurt is vaak schrikbarend hoog. Geen goed idee dus wanneer je op dieet bent.

Toppings
Het probleem met frozen yogurt is daarnaast ook dat er vaak een keuze gemaakt mag worden tussen verschillende toppings. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om chocolade, koek, noten of vers fruit. Het is dan natuurlijk heel verleidelijk om voor een ongezonde calorierijke topping te gaan. Maar hier zitten veel calorieën, vetten en suikers in. Een topping met vers fruit is vanzelfsprekend gezonder dan een keuze voor chocolade of noten.

Maak zelf je eigen frozen yogurt!
Het is natuurlijk heel gemakkelijk om zelf een gezond ijsje te maken. Dan weet je precies wat er wel en niet in is verwerkt. Je kunt simpelweg yoghurt invriezen met honing en fruit er door heen. Wanneer je vetvrije yoghurt gebruikt, is het ijsje nog gezonder.