Review: Insanity week 4: Sophie

Hier lees je een review van een maand lang Insanity. Wat is de ervaring van iemand die het Insanity programma gedurende 1 maand volgt? Wat zijn de resultaten na 1 maand? Hier de ervaringen van de laatste week van Insanity.

Wie?
Geslacht: vrouw
Leeftijd: 24 jaar
BMI: 23
Lichamelijke conditie: belabberd, voor Insanity zeker 3 maanden niet gesport
Waarom nu?: vakantie over iets meer dan 30 dagen

Dag 22
De eerste dag van de laatste week. Om het programma af te kunnen maken voor de vakantie moet ik vanaf nu elke dag Insanity doen, zonder ook maar een extra rustdag in te plannen. Dat komt mede doordat ik de eerste drie weken hier en daar een rustdag te veel heb gebruikt en omdat ik graag nog een keer de fit-test wil doen voor ik op vakantie ga om mijn voortgang te meten. Gelukkig is mijn schema voor de week redelijk leeg.

Ik begin in de ochtend dus meteen vol goede moed aan de work-out. Pure Cardio en Cardio Abs. En omdat ik vond dat ik geen cooling down nodig had tussen de verschillende work-outs ben ik na de Pure Cardio direct verder gegaan met Cardio Abs zonder de cooling down mee te doen. Al met al heb ik dus vijf minuten gemist van de cooling down. Waarom in hemelsnaam smokkel ik zo’n klein beetje? Achteraf voelt het toch niet helemaal lekker.

Dag 23
Dag 23, en ik had er helemaal geen zin in. Dus uiteindelijk heb ik om 22:00 de dvd eindelijk opgezet en begon ik aan de oefeningen. Niet heel enthousiast. Ik deed niet heel erg mijn best, maar ik was even goed aan het eind nat van het zweet. Uiteindelijk toch trots op mezelf dat ik het wel heb gedaan.

Dag 24
Helaas heb ik toch een extra rustdag gebruikt. Ik kon me er gewoon niet toe zetten. Ik twijfel nu tussen het doen van twee work-outs op 1 dag of het overslaan van de fit-test. Plyometric Cardio Circuit it is. En ik denk dat dit mijn favoriete dvd is. Ik ga er helemaal voor en aan het einde van de work-out voel ik me goed.

Dag 25
Vandaag is het weer tijd voor de ‘rustdag’ binnen de work-outs. Cardio Recovery. En om heel eerlijk te zijn vind ik deze inderdaad de minst zware work-out van allemaal. Ik kan me herinneren dat ik daar de eerste keer anders over dacht. Maar ik voel nu duidelijk verbetering in mijn uithoudingsvermogen en merk echt dat de oefeningen veel makkelijker gaan. Deze dag zweet ik denk ik het minste tot nu toe. Ik doe wel gewoon alle oefeningen mee (ik beken, sommigen wel iets langzamer dan op tv).

Dag 26
Dit keer besluit ik eerst de DVD met buikspieroefeningen op te zetten en pas daarna de ‘echte’ Insanity. De Cardio Abs kon ik vanaf het begin al gewoon mee doen. Er is maar 1 oefening waar ik moeite mee heb, en dat is gelijk een oefening die me gewoon ook echt totaal niet lukt. Tijdens deze oefening heb ik mezelf maar een extra pauze gegund. Het is de oefening met de benen in de lucht. Blijkbaar zijn mijn lage buikspieren in vergelijking met de rest van mijn buikspieren gewoon heel erg ongetraind.

Dag 27
De laatste work-out en dan ben ik klaar met vier weken Insanity. Ik doe de work-out netjes en ben ongelofelijk blij dat ik er klaar mee ben. Ik ben trots op mezelf dat ik het heb afgemaakt en niet te perfectionistisch ben geweest. Voorheen had ik er namelijk gewoon mee gestopt door de inlassing van een extra rustdag of mijn ‘slechte’ voedingspatroon. Maar ik ben gewoon doorgegaan en dat voelt goed. Ik besluit om de week af te sluiten en mezelf voor 100% nog 1 keer helemaal uit te putten. Maar stiekem ben ik heel erg blij dat het er op zit.

Dag 28
Dit is de laatste dag van de vierde week van Insanity. Dit hoort een rustdag te zijn en dat is het ook. Vandaag vertrek ik namelijk op vakantie. Ik heb Insanity net aan weten af te ronden voordat ik op vakantie ga maar ik heb geen tijd (en zin) meer om de fit-test nog een keer te doen. Dus dit was mijn Insanity.

Het is jammer dat ik de fit-test niet meer heb gedaan maar ik denk niet dat er weer zo een grote verbetering zichtbaar zou zijn als het verschil tussen de eerste en de tweede fit-test. En volgens het schema moet er pas na week vijf weer een fit-test komen.

Algemeen
Licht teleurgesteld ben ik over het resultaat op de weegschaal. Maar na deze vier weken zie ik er wel strakker uit. En dat wordt bevestigd wanneer ik de vakantiefoto’s terug kijk. Ik zie er duidelijk slanker uit. En dat klopt ook wel. Om mijn taille ben ik na deze vier weken 2 centimeter verloren. Op mijn beide benen ook. Ook aan mijn conditie op vakantie was het te merken. Met gemak liep ik meer en sneller dan mijn reisgezelschap. Verschillende wandelingen door de bergen voelden voor mij niet zo zwaar als voorheen. Er is dus duidelijk een verbetering in mijn conditie gekomen.

Men zegt dat de resultaten van Insanity vooral in de tweede maand komen. Ik ga het programma dus zeker nog een keer doen om vervolgens het hele programma te doen en niet te stoppen na maand 1. Natuurlijk zal ik dan weer een review schrijven over mijn nieuwe ervaringen van de tweede ronde.

Voeding
En ook in de vierde en laatste week is mijn goede voornemen om een keer wel een week het voedingsprogramma van Insanity te volgen al één van de eerste dagen opgegeven. Niets voor mij een vast schema met dingen die ik normaal gesproken niet echt eet. Ik heb mezelf wel voorgenomen dat als ik nog een keer Insanity ga doen, ik mijn calorieën en de verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten goed ga bijhouden.

Conclusie 1 maand Insanity

1. Ik heb me totaal niet aan het voedingspatroon gehouden.
2. Ik heb het veel beter volgehouden dan verwacht.
3. De resultaten op de weegschaal zijn minimaal.
4. Ik krijg van verschillende mensen de vraag of ik ben afgevallen.
5. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
6. Ik heb centimeters verloren en zie er strakker uit.
7. Mijn conditie is duidelijk verbetert.
8. Al tijdens Insanity merk ik een grote verbetering in mijn fysieke gesteldheid.

p.s. Vanwege mijn vakantie heeft het iets langer geduurd voordat de review online was.