Cola, het revolutionaire schoonmaakmiddel

Dat cola niet heel gezond is, dat is wel bekend. Door de grote hoeveelheid suiker is cola slecht voor je gezondheid, je gewicht en dieet en bovendien zeer slecht voor je tanden. Toch drinken we steeds meer en meer cola. Om te illustreren hoe slecht cola eigenlijk wel niet is voor je lichaam, wordt in dit artikel de werking van cola als schoonmaakmiddel beschreven.

Kauwgom
Met cola kan je gemakkelijk kauwgom uit je haar verwijderen. Dus wanneer je kauwgom in je haar hebt, laat dit dan even weken in een glaasje cola. Al na een paar minuten kan je gemakkelijk de kauwgom uit je haar verwijderen.

Chroom / wc / kalkaanslag
De chromen ondergronden in badkamer, toilet en keuken zijn goed te reinigen met cola. Net zoals de wc-pot. Last van kalk? Gooi gewoon een litertje cola in het toilet en laat dit een nachtje inwerken. De volgende dag doorspoelen en de wc is weer als nieuw.

Ook de waterkoker en theekannen kunnen met cola worden gereinigd. Gewoon een laagje cola in de waterkoker doen en de kalkaanslag verdwijnt.

Maakt metalen glimmend
Een jaarlijkse onderhoudsbeurt voor trouwringen en sieren. Leg de sieraden in een glaasje cola voor het slapen gaan. De volgende dag glimmen zij als nooit tevoren.

Roest
Cola verwijderd roest. Dat is zeer gemakkelijk te demonstreren door een roestige spijker in een glas cola te laten liggen. Maar ook een zwembad met roest kan zo worden schoongemaakt. Gooi een paar liter cola in het zwembad en laat dit een aantal uren staan. De roest verdwijnt snel.

Bloed
Bloedvlekken zijn hardnekkige vlekken om te verwijderen. Gelukkig bestaat het schoonmaakmiddel cola. Laat kleding of textiel gewoon weken in een badje van cola. De bloedvlekken zullen verdwijnen.

Vet
Ook vetvlekken zijn te verwijderen met cola. Zowel vetvlekken op de grond, als vetvlekken op kleding.

Conclusie
Cola doet vlekken en kalkaanslag verdwijnen. Maakt sieraden en keukens weer glimmend en zorgt ervoor dat roest verdwijnt. Wat zou het doen met ons lichaam en onze maag?