Mijn ervaring met Insanity (Renée) week 3 & 4

Ik ga het nieuwe jaar goed beginnen. Op DieetVandaag las ik al veel over Insanity en ik wilde het al een tijd gaan doen. Toen heb ik gemaild en nu mag ik mijn ervaring met Insanity bijhouden voor deze website. Leuk, en een extra stimulans om het vol te houden. Hier kan iedereen dus mijn ervaring en straks mijn resultaten lezen!

Wie?
Vrouw
30 jaar
BMI start: 24.1

Dag 15: Fittest
Ik doe de fittest in de avond, na het eten. En bij de vijfde oefening word ik ongelofelijk misselijk. Zo misselijk zelfs, dat ik extra moet pauzeren en dus lang niet het uiterste van mijzelf heb gevergd tijdens de oefeningen. Ik dacht echt dat ik ging overgeven zo misselijk was ik! Ik heb de dvd wel gewoon door laten gaan en ondanks dat ik voor mijn gevoel meer pauze nam, heb ik wel bij alle oefeningen een beter resultaat behaald. Ook bij de laatste oefeningen. Dus blijkbaar was ik de eerste keer zonder pauzes nog een stuk langzamer! Opvallend hoe snel ik resultaten zie.

Dag 16: Plyometric Cardio Circuit
De ze workout doe ik om 23:00 in de avond. Ik stop eerder, omdat ik door mijn man wordt gewezen op het feit dat de springoefeningen nogal wat herrie maken. Vandaar dat ik de workout wat eerder stop.

Dag 17: Pure Cardio en Abs
Na een extra ingelaste rustdag in verband met een veel te druk schema ga ik vrolijk door met Cardio Power en de Abs workout. En dat ging redelijk goed. Maar ik ben ongelofelijk blij dat ik morgen de Cardio Recovery mag doen.

Dag 18: Cardio Recovery
Ik ben toe aan een rustige dag. Waar ik deze workout de eerste keer nog best intensief vond, vond ik hem vandaag echt een recovery. Ik ga dus duidelijk vooruit qua conditie. Ik zweet zelfs vrijwel niet! Wel heb ik na de abs-workout van gisteren pijn in mijn (onzichtbare) buikspieren en stiekem voelt dat best wel fijn!

Dag 19: Cardio Power & Resistance
Vandaag weer eens lekker enthousiast aan de slag geweest. Ik heb mijn best gedaan om alle oefeningen mee te doen. Vandaag voel mij redelijk slank. Dat ben ik niet, want ik ben nog geen gram afgevallen sinds de start van Insanity. En dan na bijna 3 weken. Het is demotiverend maar ik ga het toch afmaken. In de spiegel is met een beetje positieve kijk al wel verschil te zien.

Dag 20: Plyometric Cardio Circuit
Vandaag begin ik na een drukke dag weer pas na 22:00 aan de Insanity. Ik doe mijn uiterste best en neem mezelf voor om alles helemaal mee te doen. Maar bij de level 1 drills en de in-outs en plankwerken aan het einde van de dvd red ik het simpelweg niet om alles geheel mee te doen. Maar ik heb me voor 100% ingespannen en dat voelt super goed.

Dag 21: Rustdag
Omdat ik de rustdag al eerder deze week heb genomen, besluit ik de rustdag over te slaan. Ik ga dus direct door met de vierde week.

Dag 22: Pure Cardio en Abs
Ik besluit weer om er helemaal voor te gaan en begin met de abs, net zoals de andere keren. Ik moet zeggen dat ik me verheug op maand 2. Weer andere workouts en andere oefeningen. Daarnaast merk ik dat ik de workouts nu al dusdanig kan meedoen dat ik ook toe ben aan een wat zwaardere workout om nog dezelfde voldoening eruit te halen.

Dag 23: Cardio Power & Resistance
Haal ik 2 dagen geleden de rustdag nog in, nu sla ik hem alweer over. Vandaag gaat het op zich redelijk goed.

Dag 24: Plyometric Cardio Circuit
Zondag om 14:00 begin ik aan deze workout. Het gaat redelijk goed. Ik moet me er aan het eind wel toe zetten om niet 5 minuten te vroeg te stoppen. Dat heb ik echter niet gedaan. Ik heb doorgezet maar zal reuze blij zijn als ik over een paar dagen nieuwe workouts mag gaan doen. Want deze kan ik inmiddels dromen.

Dag 25: Cardio Recovery
Heerlijk rustig en kort. Deze workout duurt dus maar 33 minuten en is dus zo gedaan. Ik tel echt af tot ik in de recovery week kom. Nog maar 2 workouts! Ik hoop dat ik morgen tijd kan maken om de Pure Cardio en Abs te doen want ik heb een druk schema en ook geen rustdag meer over.

Dag 26: Pure Cardio en Abs
Ik weet tijd vrij te maken om beide dvd’s te doen. Ik begin weer met de abs en eindigt met pure cardio. Stiekem zet ik de dvd 5 minuten eerder uit, ik heb echt geen zin meer en ben moe. Morgen weer een dag!

Dag 27: Plyometric Cardio Circuit
Na een extra rustdag doe ik de plyometric cardio circuit workout voor de laatste keer. Ik besluit me voor 100% in te zetten en dat doe ik ook. Maar doordat ik een extra rustdag tussen deze en de vorige workout heb gelaten, loop ik definitief 1 dag achter. Ben blij dat ik morgen een nieuwe dvd kan aanzetten.

Dag 28: Rustdag
Helaas moet ik een rustdag inhalen. Dus dat doe ik dan ook maar. Ik ga direct door met de Recovery week. En dan nog loop ik dus 1 dagje achter.