Door zelf te koken verlies je 7 kilo gewicht per jaar!

Wie zelf kookt, eet gezonder en eet minder calorieën. Dat komt omdat het zelf koken de hoeveelheid gefrituurde voeding en junkfood automatisch vermindert. Maar wie de meeste dagen zelf thuis kookt, blijkt volgens onderzoek ook duidelijk minder calorieën, minder vet en minder suiker binnen te krijgen. Dit blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Een groep van 9000 volwassenen heeft van 2007 tot en met 2010 precies bijgehouden wat zij hebben gegeten. Niet alleen ontbijt, lunch en diner, maar ook alle dranken en snacks zijn nauwkeurig bijgehouden. 24 uur per dag dus. Vervolgens werd de hoeveelheid calorieën die ze aten afgezet tegen het aantal keren dat ze per week kookten.

De groep die niet of 1 keer per week zelf kookte, at dagelijks gemiddeld 2301 calorieën. De vetinname was gemiddeld 84 gram per dag en zij kregen dagelijks 135 gram suiker binnen.

Personen die 6 of 7 dagen per week zelf kookten, at dagelijks gemiddeld 2164 calorieën. De vetinname in deze groep was gemiddeld 81 gram per dag en zij kregen dagelijks gemiddeld 119 gram suiker binnen.

Een verschil van 137 calorieën per dag lijkt misschien weinig, het is tenslotte nog niet eens een boterham met pindakaas, maar het betekent op jaarbasis een verschil van meer dan 7 kilo in lichaamsgewicht! Voor de oplettende lezer betekent dit inderdaad ook dat het eten van 137 calorieën per dag minder leidt tot een gewichtsverlies van 7 kilo in een jaar! Kleine beetjes worden groot zullen we maar zeggen!