Kaneel, gezond en lekker!

De specerij kaneel is afkomstig van de bast van de kaneelboom. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als specerij om het eten smaak te geven, maar ook als medicijn. Het is goed voor zowel de lichamelijke, als de geestelijke gezondheid. Daarbij is een kleine hoeveelheid kaneel al voldoende om de positieve effecten te krijgen. Daarnaast is kaneel goedkoop, makkelijk verkrijgbaar en goed in onze dagelijkse voedingsmenu te verwerken. Lees hier de gezondheidsvoordelen van kaneel.

Kaneel helpt verschillende kwalen bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan diarree, misselijkheid, darmproblemen, menstruatiepijnen en verkoudheid.

Daarnaast hebben mensen die veel last hebben van koude voeten en/of handen ook baat bij het eten van kaneel. Kaneel verwarmd namelijk het gehele lichaam. Dat betekent ook dat de stofwisseling tijdelijk is verhoogd. Daardoor zal je lichaam meer energie verbranden waardoor dit het afvallen ondersteunt!

Kaneel voor een stabiele bloedsuikerspiegel
Door onze voeding schommelt de bloedsuikerspiegel. Hoe meer suiker de voeding bevat, hoe groter en sneller de stijging van de bloedsuikerspiegel, en hoe groter later ook weer de daling. Gevolg van een schommelende bloedsuikerspiegel is overgewicht en een slap en lusteloos gevoel. Kaneel stabiliseert de schommelingen van de bloedsuikerspiegel. Dat betekent dat je bloedsuikerspiegel een stuk stabieler blijft.

Kaneel voor de hersenen
De specerij stimuleert de cognitieve functies van de hersenen. Dat komt doordat kaneel zeer rijk is aan magnesium, een stof die zeer belangrijk is voor een goede gezondheid van de hersenen. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die een toets moesten maken, beter presteerden na het eten van een theelepel kaneel. Dat komt waarschijnlijk mede door de hoeveelheid ijzer in mangaan die zich in kaneel bevinden.

Kaneel voorkomt stinkende adem
Kaneel is een ideaal middel tegen een slechte adem. Dagelijks thee met honing en kaneel drinken zorgt ervoor dat je slechte adem verdwijnt.

Te veel kaneel?
Het is mogelijk om te veel kaneel binnen te krijgen. Gevolgen van een te grote hoeveelheid kaneel zijn schade aan lever en nieren. Het is daarom aan te raden om maximaal twee theelepels kaneel per dag te eten.