Waarom de moorkop het beste gebakje is!

Het kan heel moeilijk zijn om een gebakje te weerstaan. Het lijkt wel bij elke gelegenheid te horen. En je wordt bovendien vaak raar aangekeken wanneer je een gebakje weigert. Een gebakje voor de helft opeten is heel slim en bespaart veel calorieën, maar is ook heel moeilijk. Maar als je dan toch graag gebak wilt halen voor je verjaardag, of de keuze hebt tussen verschillende soorten gebak, dan kun je het beste kiezen voor een moorkop.

Geen geur-, kleur-, smaakstoffen en andere toevoegingen
Een moorkop bevat simpelweg niet uit heel veel troep. De moorkop bestaat uit zeer luchtig deegwaar, gemaakt van water, boter, meel en eieren. Dit deegwaar wordt gevuld met slagroom. Slagroom bevat veel vet, maar is niet heel ongezond en bevat ook niet heel erg veel calorieën. De moorkop wordt voor de helft in chocoladeglazuur gedoopt. Dit maakt het natuurlijk iets minder gezond.

Calorieën
Maar de echte reden dat de moorkop het beste gebakje is wanneer je wilt afvallen is dat deze relatief weinig calorieën bevat. Er is in veel gebak veel calorieën. Voor een dieet is dat natuurlijk ideaal. Want hoe minder calorieën je binnen krijgt, hoe sneller je zult afvallen. Een moorkop is bovendien vaak relatief klein in vergelijking met andere gebakjes.

Een kleine moorkop bevat slechts 200 calorieën. Een grotere moorkop kan wel 300 tot 400 calorieën bevatten. Terwijl ander gebak gemakkelijk meer dan 600 calorieën bevat. Dat scheelt dus een hoop. Uiteindelijk gaat afvallen namelijk om de balans tussen wat er in gaat en hoeveel calorieën worden verbruikt.