Meerwaarde van een sporthorloge!

Sporthorloges zijn vrij duur. Aangezien tegenwoordig bijna iedereen een telefoon of een modieus horloge heeft, vinden sommigen het misschien een raar idee om een sporthorloge aan te schaffen. Maar toch heeft een sporthorloge vele voordelen. Een sporthorloge is een heel goed hulpmiddel bij het afvallen om meerdere redenen.

Nauwkeurig calorieverbruik
Een goed sporthorloge kan vaak het calorievetbuik zeer nauwkeurig meten. Zo weet je precies hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Veel mensen overschatten namelijk het aantal calorieën dat ze verbranden met sporten, daardoor gaan mensen ook meer eten. Met een horloge voorkom je dus dat je je calorieverbruik overschat.

Er zijn tevens horloge die het calorieverbruik gedurende de hele dag meten. Ze houden bij wanneer je slaapt, staat, wandelt en natuurlijk wanneer je sport. Zo weet je voor een hele dag precies hoeveel calorieën je lichaam heeft verbruikt. Dit is dus ook een goede manier om erachter te komen hoeveel je eigenlijk zou moeten eten om af te vallen. Het afvallen begint immers bij weten hoeveel je nodig hebt.

Juiste training
Een sporthorloge wordt vaak geleverd met een hartslagmeter. Zo weet je of je op het juiste niveau traint. Zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek al dat het ideale hartslagpercentage om vet te verbranden 60% van de maximale hartslag is. Zo weet je dus wat je hartslag is tijdens de training en daar kan je de intensiteit op aanpassen om ervoor te zorgen dat je je doelen behaald.

Voortgang
Met een sporthorloge houdt je bovendien de voortgang goed bij. Je kunt precies bijhouden in welke tijden je welke afstand kan afleggen. Zo zul je snel verbetering zien. Vaak kan het horloge worden aangesloten op de computer. Daardoor kun je overzichtelijk al je sportprestaties zien vanaf het begin.

Meer dan een sporthorloge
Er zijn sporthorloges die zelfs het slaappatroon bijhouden. Zo zie je meteen hoe goed of slechts je eigenlijk slaapt. Slaap is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl en is essentieel voor een goed gevoel en sporten in het algemeen.

Gebruik jij een sporthorloge? Of twijfel je aan de aankoop? En wat is er eigenlijk belangrijk voor jou in een sporthorloge?