Tips om voldoende te drinken!

Dat het belangrijk is om voldoende water te drinken weet iedereen. Het is aanbevolen om dagelijks minimaal 2,5 liter vocht binnen te krijgen. Gelukkig krijgt een mens via de voeding gemiddeld al 1 liter vocht binnen. De overige 1,5 liter zal echt moeten worden gedronken. Maar hoe zorg je ervoor dat je werkelijk voldoende water binnen krijgt? Lees hier een aantal nuttige tips!

Zorg ervoor dat je altijd water binnen handbereik hebt. Wanneer je dorst krijgt, ben je eigenlijk al te laat met drinken. Vul 3 maal daags een flesje met water en zorg ervoor dat je deze gedurende de dag op drinkt. Wanneer je een flesje water op je bureau zet ben je sneller geneigd te drinken. Zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt in je tas. Wanneer je thuis bent kun je in de ochtend een 1,5 liter fles vullen met water en deze in de koelkast bewaren, wanneer deze leeg is weet je zeker dat je die dag voldoende hebt gedronken.

Veel mensen verwarren honger met dorst. Wanneer je trek krijgt en iets wil gaan eten, spreek dan met jezelf af om eerst 2 glazen water te drinken. Als de behoefte om te eten dan na een halfuur nog steeds aanwezig is, dan wordt het tijd om iets te eten.

Spreek met jezelf af om bijvoorbeeld een uur voor elke maaltijd 1 of 2 glazen water te drinken. Drinken tijdens de maaltijd is niet verstandig omdat dit een negatief effect heeft op de spijsvertering. Bijkomend voordeel is dat je door het drinken voor de maaltijd waarschijnlijk minder zult eten doordat de maag al gevuld is.

Wanneer je een afwisseling wilt op water kun je wat citroensap door het water doen of het sap van een vrucht. Ook zijn er suikervrije limonadesiropen te verkrijgen. Bij veel mensen kan het drinken van zoete dranken echter leiden tot een verhoogde bloedsuikerspiegel waardoor je meer honger hebt en uiteindelijk meer eet.

Voordelen van het drinken van voldoende water zijn een verminderd hongergevoel, maar ook een vermindering van cellulite en een hogere stofwisseling.