Hoe lang moet een paspoort geldig zijn voor een visum voor Turkije?

Om naar Turkije te reizen moet een visum worden aangeschaft. Daarvoor is uiteraard een geldig reisdocument zoals een paspoort of identiteitskaart vereist. Hoe lang moet een paspoort nog geldig zijn om een visum voor Turkije te kopen? En hoe lang moet een id-kaart geldig zijn om een visum voor Turkije te kunnen kopen?

Een visum voor Turkije krijg je alleen wanneer je paspoort nog minimaal 150 dagen geldig vanaf de ingangsdatum van het visum. Dat komt neer op ongeveer vijf maanden. Mocht je twijfelen over of je paspoort lang voldoende geldig is, bestel je visa dan via Visumland. Mocht de geldigheid niet lang voldoende zijn, dan nemen zij contact met je op.

Wanneer je op vakantie gaat naar Turkije met een identiteitsbewijs hoeft deze geen 150 dagen geldig te zijn. Voor een id-kaart zijn de regels veel minder streng. Deze hoeft slechts geldig te zijn gedurende het verblijf in Turkije.

Een visum koop je het beste bij een betrouwbaar bedrijf zoals Visumland. Dan ben je er van verzekerd dat het goed geregeld is en kun je zonder zorgen op reis.