Uit eten tijdens een dieet?

Tijdens het volgen van een dieet komt het ongetwijfeld wel eens voor dat je uit eten wilt gaan. Misschien voor een bijzondere gelegenheid, of misschien gewoon omdat je daar zin in hebt. De beste tip is natuurlijk om op zo’n dag je dieet even los te laten en lekker te genieten van het avondje uit. Natuurlijk niet door jezelf helemaal vol te proppen. Maar een gemiddeld driegangenmenu moet natuurlijk kunnen. Daar verpest je ook echt niet van de ene op de andere dag je dieet mee. Maar wanneer je veel etentjes op de planning hebt staan, dan is het natuurlijk niet verstandig om elke keer de teugels te laten veren. Je kunt namelijk ook tijdens het gaan naar een restaurant verstandige keuzes maken die goed in een dieet passen. Hier lees je tips om gezond te eten wanneer je uit eten gaat in een restaurant.

Wanneer je uit eten gaat wordt er vaak een mandje brood aangeboden. Het is voor je dieet natuurlijk het beste als je dit gewoon overslaat. Je krijgt namelijk nog genoeg eten voorgeschoteld. Het is bijna zonde om jezelf alvast te vullen met brood.

De keuze ligt tijdens het uit eten gaan natuurlijk geheel bij jezelf. Je bepaalt namelijk zelf wat je kiest voor gerecht. Als voorgerecht kun je kiezen voor carpaccio, soep of salade. Hier zitten vaak minder calorieën in dan in andere voorgerechten.

Als hoofdgerecht is vis natuurlijk een gezonde keuze. Vis is hartstikke gezond en bevat relatief weinig calorieën en wel veel eiwitten en gezonde vetten. Natuurlijk is vlees of kip ook geen slechte optie wanneer je niet zo van vis houdt. Het hoofdgerecht wordt meestal geserveerd met friet, aardappelen of rijst. Wanneer je op dit dieet bent kun je ervoor kiezen dit lekker op te eten en een dagje niet op te letten. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit lekker te laten staan. De volgende dag zul je geen spijt hebben van de keuze die je hebt gemaakt.

Een nagerecht is natuurlijk nooit gezond. Geniet er dus lekker van. Een bolletje ijs met vers fruit is een prima keuze, ook tijdens een dieet. Wanneer je liever geen dessert wilt, kun je er natuurlijk voor kiezen voor koffie of thee.